Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki używany amplituner 5.1 do 600zł

matiazajac 24 Jan 2010 16:57 3920 12
    matiazajac
    Level 10  
    Witam serdecznie noszę się z zamiarem kupna amplitunera 5.1 chciałbym pod niego podłączyć moje kolumny które posiadam.
    Może od początku w tym momencie używam wzmacniacza Yamaha AX-400 podłączonego z całym segmentem wierzy Diora plus cztery kolumny dwie to Unitra space 86
    https://obrazki.elektroda.pl/71_1231091360.jpg cos takiego oraz dwie samoróbki mocą podobne do tych unitrowskich także na 8Ohm. Pytanie brzmi tak. Jaki amplituner byście doradzili zastosowanie głównie do oglądania filmów muzyki rzadko słucham. Myślałem nad zakupem porcesora dźwięku ale czytałem że to straszna lipa. Nie wiem może wy coś więcej mi pomożecie.

Z góry dziękuję za odpowiedzi
    basstec
    Level 34  
    Najlepiej jak bedziesz mial kase i wyczekiwal okazji na alledrogo. Ja np. kupilem kiedys za 400zl (!!!) pioneera vsx-714 w idealnym stanie, w dodatku u mnie w regionie wiec sobie osobiscie odebralem.
    W tej cenie na pewno znajdziesz cos z kody np av505, swego czasu bardzo dobrze oceniany i czestokroc lepszy od drozszej konkurencji. Nie tak dawno w okolicy 600zl widzialem nowki jeszcze.

Dodano po 1 [minuty]:

Tu masz numerek aukcji: 898104545
    matiazajac
    Level 10  
    a czy taka koda uradzi z tymi głośnikami? subwoofer to raczej sam zmontuje z pomocą brata :) i jaki głośnik na centralny dać?
    User removed account
    User removed account  
    basstec
    Level 34  
    Koda z tej calej budzetowej stawki smie twierdzic, ze najlepiej sobie da rade jezeli chodzi o moc. Ampli yamahy za 1000zl ma pobor 260w (?!) a taka koda za 600zl 500W, rachunek jest prosty, wiecej przyjmie wiecej odda.
    matiazajac
    Level 10  
    Dzięki za pomoc mam jeszcze pytanie co myślicie o takich dwóch modelach Pioneer 808 VSX i Yamaha RX-V496RDS jak patrze to w podobnych cenach wszystko jest. A jak w Kodzie jest z podbiciem basu daje? wiadomo za tą cenę nie ma co się spodziewać cudów dlatego też postanowiłem kupić używany sprzęt sprzed kilku lat bo i tak będzie on bez porównania lepszy od tego co bym teraz nowy kupił za tą kwotę.
    basstec
    Level 34  
    Yamaha sporo nowsza jak pioneer, ten 808 to dosc stary model. Co do kody to w trybie wielokanalowym nie ma mozliwosci regulacji tonu.
    matiazajac
    Level 10  
    Motronic a może jakieś konkretne modele z SONEGO albo Technicsa byś polecił tak jak już pisałem jestem zielony pod tym względem dla tego wole się zapytać osób które się na tym znają.
    dues
    Level 28  
    Ważne by posiadał dekodery DD i DTS.
    basstec
    Level 34  
    Oj stary jest tego wiecej.

Oto co musi posiadac amplituner i takich masz szukac!

Dekodery Dolby Digital oraz DTS a co za tym idzie ma wejścia cyfrowe optyczne albo coax.

Z tych co wybrales to albo denon albo koda. W zasadzie sony nie ogladaj chyba, ze modele ES albo QS.

PS. nie wolno umieszczac linkow do aukcji allegro na forum.
    matiazajac
    Level 10  
    basstec, to co ty osobiście byś polecił? szukam szukam i nie znając się na tym sprzęcie trudno jest coś wybrać.
    basstec
    Level 34  
    Ja bym teraz chyba kupil cos takiego 888868358 (to numer aukcji), sprobuj ponegocjowac cene. Ciezko cos komus doradzic dlatego ja przewaznie poluje na cos co wydaje mi sie w miare okazyjne, w razie jak mi sie nie spodoba to sprzedaje.