Witam. Jestem początkujący. Zwracam się do Was z pytaniem, czy schemat który zamieściłem jest poprawny ? Ze strony, z której go pobrałem był połączony ze wzmacniaczem na TDA7294. W związku z tym pytanie:
- czy rezystor R8 jest tutaj potrzebny jeśli filtr podłączę pod końcówkę TDA8510J lub bezpośrednio pod głośnik?
- W układzie scalonym U3A nóżki 4 i 8 są NC. Czy muszę podłączyć tam zasilanie tak jak w układzie U3B ?
- czy z zasilacza komputerowego uzyskam napięcie -12V ?
- rozumiem, że wyjście pod wzmacniacz znajduje się za rezystorem R8 ale jest to jedna linia. Czy drugi przewód muszę podłączć pod GND ?
Schemat:
Pozdrawiam.
- czy rezystor R8 jest tutaj potrzebny jeśli filtr podłączę pod końcówkę TDA8510J lub bezpośrednio pod głośnik?
- W układzie scalonym U3A nóżki 4 i 8 są NC. Czy muszę podłączyć tam zasilanie tak jak w układzie U3B ?
- czy z zasilacza komputerowego uzyskam napięcie -12V ?
- rozumiem, że wyjście pod wzmacniacz znajduje się za rezystorem R8 ale jest to jedna linia. Czy drugi przewód muszę podłączć pod GND ?
Schemat:
![[Schemat] Tl072 - czy ten schemat jest poprawny ? [Schemat] Tl072 - czy ten schemat jest poprawny ?](https://images47.fotosik.pl/252/38566003574cfd01m.jpg)
Pozdrawiam.