Witam , mam mały problem. Potrzebuję przejściówkę z RS232(gniazdo w kompie) na USB(twyczka w gps). wiem że to śmieszne ale posiadam Gps-a z wtyczką USB a potrzebuje mieć wtyczkę na RS232 a szczerze mówiąc to nie chcę kupować kolejnego GPS-a. Moje pytanie jest czy istnieje tego typu przejściówka lub czy można zrobić samemu taką przejściówkę ???
A ja się podłącze pod temat, gdyż "problem podobny mam"
Potrzebuję przejściówki z LPT na typowe gniazdo drukarki. Nie na odwrót, że z USB do LPT, tylko z LPT na USB, ale na gniazdo drukarkowe. Na allegro nie widziałem, jest tylko na odwrót.
A ja się podłącze pod temat, gdyż "problem podobny mam"
Potrzebuję przejściówki z LPT na typowe gniazdo drukarki. Nie na odwrót, że z USB do LPT, tylko z LPT na USB, ale na gniazdo drukarkowe. Na allegro nie widziałem, jest tylko na odwrót.
No o normalne gniazdo drukarkowe, które podłączamy jedna stroną do drukarki, a drugie pod USB. Coś takiego jak mini usb, ale większe trochę. Tylko, że zamiast podłączać pod usb do komputera, by podłączyć do portu LPT w komputerze. Nie chodzi mi o kabel LPT z wtykiem męskim i żeńskim, tylko z jednej strony by miał możliwość podłączenia pod LPT w kompie, a z do drukarki pod gniazdo usb drukarskie.
Dodano po 4 [minuty]:
Taki oto kabel: ht..://allegro.../item..._kabel_do_drukarki_usb_a_b_m_m_3_0m.ht.. Link do allegro zdezaktywowałem - regulamin pkt 10.11
Poniżej zamieszczam skrócony opis przedmiotu. (gsm_virus)
Quote:
kabel do drukarki USB A-B M/M 3,0m
Do drukarek wszystkich typów, laptopów itd
standard: USB 2.0
Rodzaj: USB A-B M/M
Długość: 3,0 metry
Szybka transmisja danych
ale zamiast podłączania USB do komputera, byłoby podłączenie pod LPT. Port drukarki bez zmian, jak na obrazkach.
Jeżeli to PC, kup kartę USB na PCI.
Jeżeli to laptop, to kup kartę PCMCIA z USB (w uproszczeniu).
Jejku, ale wy nic nie rozumiecie. Nie chodzi mi o kupno karty usb, bo przecież sam bym nawet na to wpadł. Chodzi mi o konkretne moje pytanie, konkretnie i rzeczowo, a nie: kup karte na usb i po problemie. Jeszcze raz powtórzę: kabel z gniazda LPT1 w komputerze zakończony z drugiej strony wtykiem usb drukarkowym.