Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

golf 3 wyciek oleju ze skrzyni biegow

delboy 26 Jan 2010 20:50 18247 12
    delboy
    Level 9  
    witam wszystkich :D mam problem z golfem3 a mianowicie wycieka mi olej ze skrzyni biegow,czy ktos moze zna przyczyne:?:nadmienie ze jest to diesel rok 1992
    bula17
    Level 22  
    Hmm albo uszkodzenie mechaniczne albo z flanszy moze puszczac ale to wystarczy wejsc do kanału i sie wyjasni .
    Szuler17
    Level 23  
    Możliwości wycieku oleju jest dużo, może to być np. uszczelniacz półosi, może gdzieś jest jakieś pęknięcie na skrzyni, może korkiem spustowym. Jak nie wejdziesz pod samochód nie sprawdzisz którędy leci to trudno powiedzieć.
    delboy
    Level 9  
    patrzylem pod samochodem i cieknie spod(metalowa czesc w ksztalcie polksiezyca jezeli ja przycisne to przestaje ciec) :?: dokrecilem sruby ale bez efektu-nadal cieknie:?: moze masz jakis pomysl bo jestem laikiem:cry: z gory dzieki:D
    bula17
    Level 22  
    golf 3 wyciek oleju ze skrzyni biegow

W tym miejscu ?? Jak jest to z tego miejsca i napewno olej skrzyniowy to wytarta obudowa skrzyni sprawdz poziom oleju w skrzyni odkrec ten dekielek wteyd lepiej widac . a jak nie oto ci chodzi to wklej wlasne zdjecie .
    delboy
    Level 9  
    witaj, tak to napewno jest to miejsce ,ktore wskazales na zdjeciu odkrecilem ten dekielek nawet dzisiaj ,po odkreceniu nie bylo tam nic nawet oleju ,tylko na tym dekielku ,ktory odkrecilem byl maly kawalek gumy w ksztalcie prostokata dl 6cm ,szerokosc 1,5cm.Wiec przykrecilem to z powrotem i nadal cieknie jak z wodospadu,z gory dzieki za poswiecony mi czas-delboy...
    bula17
    Level 22  
    Odpal samochod bez dekielka nic sie nie stanie to jest oslona , 100% olej skrzyniowy ?? Sprawdz stan oleju w skrzyni Imbus rozmiar 17 wlew masz nad lewa półosia , po odkreceniu tego imbusa olej ma sie wylewac .

Czy na odpalonym i zgaszonym olej sie leje ??
    delboy
    Level 9  
    dzieki bardzo daj mi pare minut to zrobie zdjecia gdzie wlewalem olej i zkad wycieka...dzieki bardzo-delboy
    przem27
    Level 30  
    Jeżeli olej przekładniowy to uszczelniacz wałka skrzyni, jeżeli silnikowy to wału korbowego, tamtędy wypływać może tak przekładniowy jak i silnikowy w ekstremalnych przypadkach mieszanka obu, tak czy siak skrzynia do zdjęcia i najlepiej wymienić jeden i drugi koszty uszczelniaczy niewielkie a robota ta sama.
    pozdr
    delboy
    Level 9  
    oto te zdjecia,jeden to wlew ,a drugi to miejsce z ktorego wyciekal olej z gory dzieki-delboy.olej ktorego uzylem to ep 80w/90

golf 3 wyciek oleju ze skrzyni biegow golf 3 wyciek oleju ze skrzyni biegow
    przem27
    Level 30  
    Zdjęć nie widać, ale w sumie chyba wszystko napisałem w poście wyżej.
    pozdr
    delboy
    Level 9  
    czy moze mi ktos powiedziec do czego jest ten wlew na zdjeciu powyzej bo jak tam dolalem oleju to zaczelo ciec,pozdrawiam
  • Helpful post
    przem27
    Level 30  
    Jeżeli to jest taka zatyczka od góry bo nie wyraźnie widać to nie lej tam oleju!! to nie do tego służy! to jest wziernik na koło zamachowe do ustawienia GMP itp, po wlaniu oleju zaczęło ciec czy ciekło wcześniej?, bo jeśli po wlaniu to nic dziwnego:) nie zaczęło się ślizgać sprzęgło przypadkiem?? bez urazy, ALE JUŻ NIC NIGDZIE NIE DOLEWAJ!raczej skorzystaj z warsztatu inaczej krzywdy w końcu narobisz nie sobie to komuś jak np. dolejesz płynu chłodniczego do zbiorniczka hamulców.
    pozdr