Witam, mam ogromną prośbę o pomoc w ustawieniach pieca Buderus Logano G124 ze sterownikiem Logomatic, posiada on czujkę temperatury na zewnątrz i dwie w środku (jedna od grzejników a druga od podłogówki) temperatura w pomieszczeniach ustawiona jest na 23 st i taka jest osiągnięta w całym domu a nawet wyższa a ten piec chodzi cały czas, teraz przy tych niskich temperaturach to prawie się nie wyłącza ale jak jest ok zera na zewnątrz to również długo chodzi podczas gdy tem. w domu jest dawno osiągnięta. Nie rozumiem tego dlaczego on się załącza i grzeje jak tem jest równa zadanej bo chyba powinien dopiero wtedy jak tem w domu spadłaby o 3-4 stopnie niżej niż zadana???
Proszę o pomoc i podanie jakiegoś optymalnego ustawienia dla tego pieca o już nie daję rady z rachunkami za gaz i fachowcami -już trzech go ustawiało i nic nie pomogło . Dziękuję.
Jeżeli podałem za mało danych to proszę o pytania a wszystko opiszę.
Proszę o pomoc i podanie jakiegoś optymalnego ustawienia dla tego pieca o już nie daję rady z rachunkami za gaz i fachowcami -już trzech go ustawiało i nic nie pomogło . Dziękuję.
Jeżeli podałem za mało danych to proszę o pytania a wszystko opiszę.