Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Stihl ms 180, jak się zagrzeje to gaśnie.

jacjaw2311 27 Jan 2010 10:17 22536 6
    jacjaw2311
    Level 2  
    Witam wszystkich, mam problem z moja pila stihl ms 180 pali elegancko, a jak się zagrzeje to gaśnie i już nie odpali. Po wystygnięciu pali normalnie ale sytuacja się powtarza. Proszę o pomoc co, to może być?. Znajomy mówi ze to świeca, ale zmieniłem i nic, zadnej poprawy. Z góry dziękuje za pomoc
    szakkkalll
    Level 16  
    za bogata mieszanka, regulacja powinna pomóc.
    Anonymous
    Anonymous  
    jacjaw2311
    Level 2  
    Iskra jest, jak nie pali. Sprawdzę odpowietrzenie zbiornika, tylko mam wątpliwości co do odpowietrzenia, bo ona pali jak jest zimna, tylko jak jest nagrzana to nie zapali. Chyba że to jeszcze wina mieszanki, że trzeba wyregulować ją. Wie ktoś z was jak ją wyregulować, może jakiś opis czy coś. Dziękuje za pomoc.
    Anonymous
    Anonymous  
    jacjaw2311
    Level 2  
    dzieki za rady postaram sie to wszystko sprawdzic
    jak najszybciej
    andriu124
    Level 15  
    A moim zdaniem masz na bank rozszczelniony silnik, Ms180 ma to do siebie że przy niewielkim rozszczelnieniu silnika gaśnie po rozgrzaniu, sprawdz czy nie jest mokro w okolicy uszczelniaczy na wale.

Dodano po 3 [minuty]:

He he ..... a może stare paliwo lejesz i podciera Ci tłok po rozgrzaniu :D miałem juz taki przypadek, piła świeżo po remoncie a klient przynosi ją i rzuca stół w warsztacie i mówi że zle naprawiona, ( po rozgrzaniu mu gaśnie) sprawdziłem tylko paliwo i smród nie samowity, pewnie mieszanka miała z pół roku jak nie lepiej. Pozdrawiam