Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Formatowanie dysku 160 Gb na fat 32 do nagryw.Bluevin TV 300

carcito 28 Jan 2010 14:03 2411 4
    carcito
    Level 10  
    Próbowałem uruchomić nagrywarkę Bluevin TV300.Potrzebny był dysk 160 Gb.i takowy zakupiłem.Zabrałem się do jego formatowania na FAT32 za pomocą progr. PartitionMagic 8.Niestety przy próbie formatowania dochodzi do 30 % i wywala ERROR component#4.Taki ponoć dobry program a nie mogę go rozgryźć dlaczego tak się dzieje.Dysk sprawdzony bez bad sektorów tylko jakaś dziwna jego nazwa.Program odnajduje go jako BAD tak brzmi jego nazwa.Poprzednio formatowałem w winXP i na NTFS się sformatował a za pomocą Partitiona nawet na NTFS wywala ten sam błąd.
    Czy ktoś coś poradzi????

Juz poradziłem sobie programem SwissKnife 01.i wszystko OK!!
    pasc
    Level 19  
    Hmm...

...a może Linuxowy Gpart...łyknie.

Też używałem Partition Magic ale odkąd mam Gpart na płycie CD (botowalnej) na żaden inny bym go nie zamienił. A skoro i tym nie pójdzie to może jednak z HDD "cuś nie teges".

pozdr
    kamilpazdan
    Level 12  
    Z tego co się orientuję FAT32 obsługuje partycje do 32 GB i najlepiej z nimi współpracuje, aczkolwiek można formatować też większe. I pytanie brzmi czy Partition Magic nie posiada jakiegoś zabezpieczenia że dla FAT32 nie sformatuje po prostu partycji większe o 32 Gb. Pozdrawiam.
    Matuzalem
    Level 43  
    kamilpazdan wrote:
    Z tego co się orientuję FAT32 obsługuje partycje do 32 GB i najlepiej z nimi współpracuje, aczkolwiek można formatować też większe. I pytanie brzmi czy Partition Magic nie posiada jakiegoś zabezpieczenia że dla FAT32 nie sformatuje po prostu partycji większe o 32 Gb. Pozdrawiam.

Ograniczenie możliwości użycia FAT32 z poziomu narzędzi wbudowanych dotyczy systemów Microsoftu od Windows 2000 i to by na tyle było w tej sprawie.
    Wszystkie kwestia "najlepszej współpracy" to wyłącznie dorabianie ideologii.
    Tak jak i twierdzenie, iż PM 8 nie jest w stanie takiej operacji tego typu wykonać. - Wskazany przez Autora błąd - choć chyba nie całkiem dokładnie przywołany - mógł być spowodowany np. błędem w tablicy partycji lub tym, że dysk był ustawiony jako dynamiczny i nijak się ma do możliwości programu jako takiego.
    carcito
    Level 10  
    Problem rozwiązany za pomocą programu CompuApps SwissKnife V3.tym programikiem można zrobić wszystko.Polecam:D