Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nawigacja Audi RNS A4 jak odczytać FISa

Msmolen 28 Jan 2010 16:42 6047 9
    Msmolen
    Level 12  
    Witam
    Panowie mam pytanie czym odczytać zawartość FIS-a w takiej nawigacji
    dokładne nr to 8D0 035 192D
    Siedzę trochę w radiach itd ale nawigacji jeszcze nie robiłem, wiem tylko że kod jest we FIS-ie
    Za pomoc dzięki ...
    Msmolen
    Level 12  
    Przeszukałem, ale tam raczej problemy map i tym podobne. Na pewno tu jest ktoś kto ma wiedzę na ten temat i się zechce nią podzielić ...
    picia22
    Level 27  
    Najpierw potrzeba mieć programator można użyć zwykłego po isp albo możesz zakupić podręczny programator do navi typy dx od vw i audi mcd też robi.
    Msmolen
    Level 12  
    Programator oczywiście posiadam, mam problem z połączeniem się z FIS-em a nie chcę uwalić tej navi ...
    Potrzebuję pomocy właśnie w podłączeniu się do FIS-a.
    Powiedzcie chociaż czy blokować kwarc na Fis-ie czy powinno pójść tak ??
    picia22
    Level 27  
    Ja robię tak podpinam się do fisa włączam radio robię odczyt i mam kod
    prościej się nie da. Może się źle wpiąłeś
    Msmolen
    Level 12  
    A masz sprawdzony sposób podłączenia się do tego mojego modelu ? Może rzeczywiście się źle wpinam.

Moderated By damiancz:

Post był raportowany [Zdania zaczyna się z dużej litery i nie stosuje ozdobnikow w stylu ??. Poprawiłem.

dariuszj
    Level 20  
    Było kilka modeli płyt głównych. Zrób foto płyty od spodu, czyli po zdjęciu dolnej blachy. Na pewno coś znajdę na twój problem. zapomniałem jeszcze dodać. Nic nie kombinuj z kwarcem i tak nic to nie da a można uwalić fis'a. Napisz jeszcze jakim programatorem dysponujesz, nie wszystkie się nadają.
    Msmolen
    Level 12  
    oto fotki, może jakość nie najlepsza, ale widać co i jak ...
    Msmolen
    Level 12  
    Dobra, z pomocą kolegów poradziłem sobie, dzięki wszystkim za odpowiedzi i sugestie. Szczególne podziękowania za pomoc na PW dla kolegi dariuszj.
    Temat zamykam