Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi 100 C3 2.0 90r 5cyl nie nie działają wskaźniki

stinkyxbr 28 Sty 2010 18:48 4463 3
  • #1 28 Sty 2010 18:48
    stinkyxbr
    Poziom 8  

    Witam mam problem ze wskaźnikami temperatury oleju i ciśnienia oleju otóż autko kupiłem już jakiś czas temu z niedziałającymi wskaźnikami po przekręceniu kluczyka wskazówka wskaźnika ``bar`` przesuwa się w maksymalne położenie Max <nie odpalony silnik> wskaźnik temperatury ani drgnie gdzie szukać przyczyny ? dodam ze licznik jest ogólnie rzadki nie we wszystkich modelach montowany jest rozbudowany o wskaźnik ładowania który działa temp oleju i ciśnienia Audi 100 C3 2.0 90r 5cyl nie nie działają wskaźniki czekam na jakieś propozycję i pomoc Pozdrawiam

    Dodam iż czujniki zostały wymienione bez zmian...

    0 3
  • #2 30 Sty 2010 13:56
    Bartek1515
    Poziom 12  

    hej

    najprawdopodobniej nie ma masy(-) bardo możliwe ze jest ona urwana lub porostu zaśniedziała lub przepaliła się Ścieszka w zegarze ale jak mówisz ze dopiero co kupiłeś tom audiczkę to przy cofaniu licznika mógł zostać uszkodzony

    0
  • #3 30 Sty 2010 15:18
    stinkyxbr
    Poziom 8  

    Hmm moze być sprawdzę to natomiast czy licznik był cofany to kto wie ale kupiłem ją z przebiegiem 390.000km wiec jakby ktos cofał cofnął by na 200.000 no chyba ze jeszcza ktos sie wział za cofanie zepsuł i dał sobie spokój no nic wydłubię licznik i zajrzę tam z góry dzięki za odpowiedź :)

    0
  • #4 22 Gru 2011 20:18
    Diooda
    Poziom 8  

    Brak podłączenia do czujników powoduje takie objawy lub ich brak , proponuje sprawdzić czy jest podłączony przewód do czujnika wychył owego

    0