Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Polsat Cyfrowy na Pd Francji

fearnot 31 Jan 2010 21:05 12751 9
    fearnot

Level 12  
    Witam serdecznie

Mam takiego jednego kuzyna...siedzi na kontrakcie gdzieś w Marsylii. Zadzwonił dzisiaj do Mnie z prośbą o znalezienie anteny satelitarnej, dzięki której można by oglądać Cyfrowy Polsat.
    Proszę mi powiedzieć, czy zwykła czasza wystarczy(np dawana w standardzie)? Z tego co się orientuję (a nie wiele w tym temacie) to Polsat Cyfrowy jest odbierany z satelity Hotbird, Na mapkach widać, że Hotbird obejmuje pięknie całą Europę, we Francji niby należy antenę kierować 13E. Prawde powiedziawszy chyba zbyt mało informacji otrzymałem. Wynika jedynie, że na chwile obecną go nie odbierają (za pierwszym razem musiałem szukać anten satelitarnych montowanych na jachtach, jednak cena ich zniechęciła- minimum 5000tys Euro :>)

Z góry dziękuję za wszelką pomoc
    Pozdrawiam
    Krzysiek
    dzac4
    Conditionally unlocked
    Ta którą sprzedaje CP 80 cm. będzie na pewno lepsza.
    fearnot

Level 12  
    Hej!

Dziękuję za odpowiedzi! Już wiem o co chodzi (dogadaliśmy się w końcu). Leniom nie chce się ustawiać anteny, tylko szukają takiej, która będzie w działaniu podobna do tych montowanych na jachtach (KVH/TracVision - z tego co się zorientowałem, to sama się ustawia i łapie sygnał - jednak 6tys Euro).

Orientuje się ktoś z Was czy istnieje takie urządzenie?
    Pozdrawiam
    Krzysiek
    dzac4
    Conditionally unlocked
    Jasne że istnieje a cenę już sam podałeś.
    Więc po co pytać o to samo.
    Jak kogoś stać to towar w sklepie leży.
    darek_wp
    Level 28  
    A pomijając kwestie techniczne (da sie zrobić, kupić , ustawić i będzie działać) zgodnie z regulaminem i umową CP nie wolno odbierać poza granicami RP.
    Yaga
    Level 16  
    Jest jeszcze jedno rozwiązanie - napisz do kuzyna - za 2500 Euro mogę się kopsnąć do Francji i mu ten Polsat ustawić. 2500 E zostaje mu w kieszeni, czysty obustronny interes, niech tylko przyśle zdjęcia budynku i okolicy, poda współrzędne dla mapy.
    fearnot

Level 12  
    Dziękuje bardzo za odpowiedzi. Uzyskałem wszystkie pożądane informacje.

Pozdrawiam
    Krzysiek

P.S.
    Yaga...jak się zgodzi to sam pojadę :)