Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiesta 2 88r, zalewa na benzynie, na gazie ok.

gruby1 01 Feb 2010 12:05 2018 4
Automation24.pl
    gruby1
    Level 29  
    Witam koledzy. Mam problem z autkiem mojego dziadka (ford fiesta 2) z silnikiem gaźnikowym 1,0. Na gazie odpala jeździ i pali ok, problem jest na benzynie. Odpalić odpala, ale chodzi bardzo nie równo, na obroty wchodzi ale kopci na czarno, świece po kilku minutach są czarne i mokre do tego nie ma mocy. Gaźnik ogólnie jest prosty w konstrukcji ale nie mam doświadczenia. Dodam jeszcze że regulacja składu mieszanki nie daje nic. Włączenie ssania tylko pogarsza sprawę. Prosiłbym o jakieś wskazówki, co i gdzie może być nie tak.

Oznaczenie gaźnika to Ford VV
  • Automation24.pl
    Jędrek59
    Level 21  
    Wygląda na to że silnik jest zasilany zbyt bogatą mieszanką, zacząłbym od sprawdzenia poziomu paliwa w komorze pływakowej gaźnika, oraz czy nie ma zbyt dużych oporów przepływu powietrza. Stawiałbym na gaźnik bo silnik źle pracuje w całym zakresie obrotów (również na wolnych).
  • Automation24.pl
    gruby1
    Level 29  
    No i poziom wygląda ok, po dłubaniu i czyszczeniu trochę się poprawiło bo da się już jechać na benzynie, jednakże na wolnych obrotach dalej chodzi jak mu się podoba i pluje, świece czarne.