Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Toshiba Satellite A10 - znikające podświetlenie matrycy

gpietak 01 Lut 2010 13:13 2165 5
  • #1 01 Lut 2010 13:13
    gpietak
    Poziom 2  

    Witam serdecznie. Mam taki problem z laptopem toshiba a10 , ze po kilku lub kilkunastu sek. znika podswietlenie matrycy, obraz jest widoczny na matrycy ale pod katem. Na zewnetrznym monitorze wszystko dziala ok. Moze ktos z was spotkal sie z podobnym problemem i wie jak mu zaradzic. Czasami jest tak, ze wogule podswietlenie nie zadziala (dzieje sie tak gdy laptop jest rozgrzany, gdy jest zimny objawy sa takie jak opisane na poczatku. Czy to moze byc wina inwertera?

    0 5
  • #2 01 Lut 2010 13:53
    ducia
    Poziom 22  

    Może, ale napisz czy ruszając matrycą tył przód podświetlanie sie zmienia?

    0
  • #3 01 Lut 2010 14:02
    gpietak
    Poziom 2  

    zadnej reakcji na ruszanie matryca nie ma. Jest jeszcze jedna kwestia, a mianowicie zawiasy tego lapka sa juz bardzo "rozjechane" ze klapa otwiera sie prawie bez oporu. Wina znikajacego podswietlenie nie jest tez wylacznik (przycisk ) wylaczajacy matryce po zamknieciu bo jak podlacze inny monitor i zamkne klape to komp przechodzi w stan hibernacji, czyli z wylacznikiem wydaje sie wszystko ok.

    0
  • Pomocny post
    #4 01 Lut 2010 14:23
    ducia
    Poziom 22  

    Bezpiecznik termiczny odcina napięcie coś nie tak jest z inwerterem.

    0
  • #5 01 Lut 2010 17:27
    gpietak
    Poziom 2  

    a czy ten bezpiecznik jest w tym inwerterze czy moze gdzies indziej? chodzi mi o to czy da sie sprawdzic jego dzialanie?

    P.S. dzieki za dotychczasowe odpowiedzi

    0
  • #6 02 Lut 2010 18:39
    ducia
    Poziom 22  

    Znajduje sie na inwerterze zaraz przy wejściu zasilania.

    0