Witam. Czytam forum elektrody od dłuższego czasu, ale nie znalazłem do tej pory rozwiązania mojego problemu. Mianowicie los rzucił mnie w miejsce, w którym przyszło mi obsługiwać sprzęt estradowy. O ile z większością problemów poradziłem sobie dzięki elektrodzie, to pozostał mi jeden, najważniejszy - straszne ilości wysokich tonów. Zestaw na którym pracuje : Kolumny + ads plx 3200 oraz plx 2400 + yamaha mg 32/14fx. W większości przypadków 'nagłaśniam' salę na 300 osób. Problem leży w tym, iż podłączając wszystko razem dostaję tyle "wysokich", że nawet po skręceniu na -15db potencjometru 'high' na kanale konsoli dźwięk wydobywający się z głośników jest strasznie ostry, syczący.Pracowałem na innych zestawach, i nigdy takie zjawisko nie występowało (a mogę porównać je tylko i wyłącznie do maksymalnego rozkręcenia potencjometru 'high' na innych konfiguracjach foh-u z którymi miałem styczność). Problem dotyczy głównie mikrofonów, sygnały liniowe są 'do ogarnięcia'. Mikrofony to bezprzewodowe shure sm58 oraz sennheisery freePort vocal set.Gain'y i Master ustawiam do łącznego poziomu -3db,adsy rozkręcone do połowy więc raczej nie w tym problem... Panie Panowie, pomocy