Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Co wybrać:Jak najtańszy mikser dj-ski z efektami.

Bongojenga 02 Feb 2010 10:00 6766 25
    Bongojenga
    Level 10  
    chciałbym wybrać (jak najtaniej) mikser dj-ski z efektami
    co polecacie?

Polecamy zaczynanie zdań wielką literą.
    Regulamin p.15
    (dj-MatyAS)
    Damcio_s
    Level 16  
    Wchodzą w grę Hollywoody? Osobiście nie polecam. Jaki masz fundusz? I czego oczekujesz ?
    Bongojenga
    Level 10  
    Wchodzą w grę Hollywoody. Chodzi mi o efekty takie jak w behringerze djx 700
    i zastanawiam się nad jego kupnem, tylko czy można jeszcze taniej?
    Damcio_s
    Level 16  
    Chyba taniej od Hollywoodów już nie będzie możesz jeszcze poszukać jakiegoś używanego.
    Elemencik
    Level 12  
    A firma numark?? jest duzo lepsza od tych podanych wyzej. Mam model Numark dmx 06 z efektorem.400 zl i jest twoj mysle ze nic lepszego nie znajdzisz.
    daniel6662
    Level 21  
    To i ja wtrące swoje 3 grosze:)
    Zależy do czego masz zamiar go wykorzystywać:) Jak na imprezy to behringera bym odradzał ze względu na małą trwałość faderów i ogólnie niską jakość wykonania, jeżeli chodzi o hollywoody to się nie wypowiem bo nie miałem z nimi styczności:)
    Jeżeli mam coś polecić to tak jak kolega wyżej, numark może górna półka to nie jest ale jest o wiele lepszy od behringera
    Pozdrawiam
    wariacish
    Level 10  
    nie polecam tego behringera miałem go kiedyś kupiłem nowy i po czasie(nie dlugim) fadery zaczeły przepuszczac trzeszczec itp. i to wogole jest taki 'pustak';)
    Bongojenga
    Level 10  
    Znalazłoby się jeszcze coś podobnego do tego numarka tylko 3-kanałowego
    i z większą ilością efektów (np.BeatGrid).
    Jestem początkujący i staram się dbać o sprzęt, czy jest możliwość żeby ten behringer
    przetrwał w domowych warunkach? Opinie w internecie są podzielone.
    lukasbiggie
    Level 12  
    Numark dxm 09, miałem go przez 8 miesięcy, z czystym sumieniem mogę Ci go polecić, beha nie bierz, miałem kilka razy "przyjemność" na nim grać i nie polecam, crossfader trzeszczał, fadery przebijały ogólnie kupa. Ten numark w domowych warunkach powinien przetrwać kilka lat. Co do beha to nie wróżę mu świetlanej przyszłości, choć gdybyś naprawdę o niego dbał to może z rok pociągnie ;)
    Bongojenga
    Level 10  
    Niestety 09 przekracza znacznie planowany wydatek. Czy Macie jeszcze inne propozycje?
    Bongojenga
    Level 10  
    Ponawiam pytanie.
    Anonymous
    Anonymous  
    mobile_dj
    Level 13  
    no w tanich mikserach przoduje efektor reloop iq, w sumie nie ma dla niego konkurencji oprócz dxm 09. dxm o6 miał kolega i strasznie narzekał na jakość i właśnie efekty. Pozdrawiam
    piotrdx626
    Level 28  
    Też się zastanawiałem nad kupnem jakiegoś taniego z efektorem. Lecz efekty sobie odpuściłem, zamówiłem rmx 20. Wolę kupić nowy chiński wytwór, bo z używkami to nigdy nic nie wiadomo. Do domu ok, ale na imprezę trzeba mieć coś pewniejszego.
    Anonymous
    Anonymous  
    piotrdx626
    Level 28  
    Eurorack jest udaną wersją berego. Wiele osób chwali te miksery na forum.
    Anonymous
    Anonymous  
    !katun!
    Level 22  
    1622FX-pro. Mam ok.8 lat, użytkowany w ciężkich warunkach... od zeszłego roku coś efektor szwankuje (nie zawsze załapie przy włączeniu), poza tym wszystko ok. Jakość jak to bery, ale generalnie nic nie trzeszczy, nic nie trzaska.
    Dani66
    Level 30  
    Jeśli zależy Ci na dobrym mikserze za nieduże pieniądze to Numark DXM06, a jeśli liczą się efekty to DJX-700 lub 750.
    Bongojenga
    Level 10  
    Ja już wybrałem dzięki waszej pomocy Behringera djx 700, mam nadzieje, że mi
    pomoże w początkach mojej przegody z dj-stwem. Jak będę miał ten mikser to napisze czy warto jest go kupić. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.
    Anonymous
    Anonymous  
    !katun!
    Level 22  
    ja tam zbyt wielkiej różnicy nie widzę, czy jest włączony efekt, czy nie. Mówię o modelu DJX750, ale efektor pewnie taki sam...
    artis666
    Level 26  
    Już lepiej zwykły mixer z pętlą efektową i jakiś używany efektor.
    Bongojenga
    Level 10  
    Powiem tak: ogólnie dla początkującego (ja) DJX700 jest świetny i mogę go z czystym sumieniem polecić właśnie takim osobą. Nie jestem profesjonalistą więc nie wiem jak bym go ocenił na takim stopniu zaawansowania. Na pewno nie porównywał bym go z djm 600 jak wiele osób pewnie podświadomie robi. Używane coś za 350 zł wg. mnie nie należy porównywać z np. używanym djm 600 za 2000 zł. Co do efektora to troche mało typowo dj-skich efektów, ale códów za tę cenę się nie spodziewałem.
    Anonymous
    Anonymous