Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Webasto VW sharan 2004r 1.9tdi 115 KM.

02 Lut 2010 10:14 5226 7
  • Poziom 1  
    Witam mam kłopot z webastem w sharanie z 2004 r próbowałem rozebrać sprawdzić np.sprawdziłem kostkę tę która jest przy urządzeniu wszystko ok napięcie dochodzi póżniej sprawdziłem elektrozawór przez dostarczenie plusa z akumulatora też ok nawet wykręciłem świece żarową okazało sie też ok a webasto dalej nie działa czy ktoś może doradzić co jeszcze można sprawdzić lub zrobić a na marginesie dodam że jest to webasto dogrzewające silnik pozdrawiam.
  • Poziom 28  
    Pompka,czujnik temperatury zewnętrznej,czujniki w urządzeniu .
  • Poziom 42  
    Test i kasowanie błędów bo inaczej nie ruszy
  • Poziom 25  
    Bez diagnozy Eberspaechera lub VAG-a nawet nie zaczynać.
  • Poziom 29  
    Tak jak koledzy piszą. VAG. Może byc tak że wszystkie sygnały itd. bedzie ok ale sam piec bedzie zablokowany. Jak dobrze pamietam to po kilku nieudanych startach się blokuja i trzeba podpinac ... :)
  • Poziom 15  
    Panowie a co może być grane jak VAG pokazuje błąd 1409 (przerwy w wytwarzaniu płomienia)? Dogrzewanie się nie załącza
  • Poziom 14  
    Witam. W otworze świecy jest sitko które z biegiem czasu zabija się .
    Wystarczy wyczyścić ,całą komorę spalania zresztą też .
    Zakładając sprawną pompę paliwa.Powinno zadziałać.
  • Poziom 15  
    A nie trzeba go jakoś odblokowywać bo słyszałem że po kilku nieudanych próbach sterownik się blokuje.

    tych błędów 1409 jest z 5
    a na koniec 1492 to jest chyba zablokowanie