Witam, posiadam w/w tuner (nie wiem jakiej dokładnie marki ale pod taką nazwą wyświetla mi się w menedżerze urządzeń). Wiem, że na forum jest mnóstwo tematów nt tunerów z tym chipsetem ale po przewertowaniu ich nadal nie mogę korzystać z niego "w pełni komfortowo". Tzn po zainstalowaniu sterowników tuner nie działa pod ChrisTV - nie ważne czy wybiorę "Generic Tuner without HW MPEG Encoder" czy "Medion TVTuner" ("ktoś/gdzieś" polecał to ale mimo wszystko nie działa) bo ani nic nie wyświetla ani nic nie znajduje. Natomiast w programie Dscaler po skonfigurowaniu go tak:
Zdjęcia dodajemy za pomocą przycisku "Dodaj obrazek" - popraw. mat_ed
Udało mi się uzyskać bardzo dobry obraz ale za to brak dźwięku. Tuner nie posiada także osobnego wyjścia audio (tzn nie wiem jak to nazwać ale chodzi o podłączenie kablem audio z CDROM'u [tak jak np w moim drugim tunerze]). Tuner posiada następujące porty:
-SVIDEO IN
-VIDEO IN (Chinch)
-AUX OUT (Jack)
-AUX IN (Jack)
-TV (RF)
-RADIO (RF).
Z tunerem walczę na komputerze:
AMD Athlon XP 2600+ na płycie Gigabyte GA-7N400S(-L)
768 mb rAM (ddr1)
Ge Force FX 5200
Windows XP SP3
Z góry dziękuję za wszelka pomoc

Zdjęcia dodajemy za pomocą przycisku "Dodaj obrazek" - popraw. mat_ed
Udało mi się uzyskać bardzo dobry obraz ale za to brak dźwięku. Tuner nie posiada także osobnego wyjścia audio (tzn nie wiem jak to nazwać ale chodzi o podłączenie kablem audio z CDROM'u [tak jak np w moim drugim tunerze]). Tuner posiada następujące porty:
-SVIDEO IN
-VIDEO IN (Chinch)
-AUX OUT (Jack)
-AUX IN (Jack)
-TV (RF)
-RADIO (RF).
Z tunerem walczę na komputerze:
AMD Athlon XP 2600+ na płycie Gigabyte GA-7N400S(-L)
768 mb rAM (ddr1)
Ge Force FX 5200
Windows XP SP3
Z góry dziękuję za wszelka pomoc