Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Rover 200 98r 1.4 75KM Problem z obrotami

03 Lut 2010 09:31 4716 5
  • Poziom 9  
    witam. mam taki maly problem z moim Roverem. Mianowicie podczas jazdy praktycznie po kazdym wlaczeniu ''luzu'' obroty wskakuja mi na 2000-3000 obr.Po przygazowaniu na luzie obroty zmniejszaja sie do 1000 Co mam z tym zrobic?? Prosze o pomoc.
  • Poziom 28  
    Zrób diagnostykę, albo spróbuj odpiąć czujnik prędkości i zobacz co będzie.
  • Poziom 9  
    a odpięcie czujnika nie spowoduje żadnych błędów? i gdzie go mogę znaleźc?
  • Poziom 16  
    może sprawdź silnik krokowy jeśli tam taki się znajduje albo pedał gazu się zacina, sprawdź czy linka jest nie przetarta i nie jest zbyt sparciała tzn. widać rdze przy jej końcach, i też może to być potencjometr przepustnicy, sprawdź w jakim jest stanie, mopże do niego wilgoć się dostała...
  • Poziom 9  
    linka od gazu byla zbyt luzna stad te obroty
  • Poziom 20  
    Wydaje mi się, że mam podobny problem.
    Rover 214
    Rocznik 1996
    moc 75 kW
    pojemność 1,4

    Jeździłem nim dość długo bez żadnych objawów. Zostawiłem w garażu na noc. Rano kręcił rozrusznik ale nie odpalił. W związku z tym, że zauważyłem iż kabel od Cewki był przyśniedzaiły wymieniłem kable od świec i same świece (na NGK).
    nowe świece: V-LINE 28 BKR6E
    nowe kable: RC-RV413

    Przy wymianie świec zauważyłem, że stare były inne: BCPR6E

    Teraz jest tak: Pali. Jak jest jeszcze zimy chodzi jak przed awarią. Jak się zagrzeje obroty na biegu jałowym nie spadają poniżej 1500 (jak był zimny to sięgały ok 1000) przy zmianie biegu, jak naciskam sprzęgło obroty do góry i potem pomalutku spadają.

    Moje pytanie jest takie: Czy to możliwe że świece takie jaja robią? Czy może kable, albo źle wyczyszczone styki? Czy może coś jeszcze mam sprawdzić?