Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nie działa mi zapłon w suzuki vitara 1.6 16V!!

03 Lut 2010 21:45 10876 15
  • Poziom 12  
    Witam! mam problem nie działa mi zapłon w suzuki vitara1.6 16V nie świecą sie kontrolki wogóle. Co może byc przyczyną?? gdzie znajde bezpiecznik od tego??Pomocy!!!
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 30  
    Jak niema zadnej kontrolki na zegarach to bym sprawdzil akumulator na poczatek .
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 12  
    akumulator jest dobry. a który to dokładnie jest bezpiecznik odpowiedzialny za działanie zaponu?
  • Poziom 43  
    diesel171 napisał:
    akumulator jest dobry. a który to dokładnie jest bezpiecznik odpowiedzialny za działanie zaponu?

    Tak dużo roboty sprawdzić wszystkie?
  • Poziom 12  
    no sprawdziłem ale te co są w środku pod kierownicą po lewej stronie. Czy to nie te?
  • Poziom 12  
    a dokładniej gdzie?

  • Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    diesel171 napisał:
    a dokładniej gdzie?

    Cewka zapłonowa ma oznaczenie T1 na schemacie
    Nie działa mi zapłon w suzuki vitara 1.6 16V!!
    Skrzynka bezpiecznikowa znajduje się koło akumulatora
    Nie działa mi zapłon w suzuki vitara 1.6 16V!!
    Nie działa mi zapłon w suzuki vitara 1.6 16V!!
  • Poziom 12  
    bezpieczniki ok co to może być?? przekaźnik spalony???
  • Poziom 14  
    A masa w ogóle jest!!!!
  • Poziom 12  
    to znaczy od akusa do kaoserii jest przykrecona.
  • Poziom 17  
    Może warto byłoby sprawdzić kostkę w samej stacyjce, czy załącza...
  • Poziom 12  
    a jak się zabrać do tego??
  • Poziom 17  
    diesel171 napisał:
    a jak się zabrać do tego??
    Od tyłu stacyjki znajduje się taka kostka od której odchodzą przewody. Do kostki wchodzi mieszak ze stacyjki który załącza w niej styki. Kostka powinna być przykręcona do stacyjki.
  • Poziom 12  
    ok zobacze i dam znac dzieki