logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki nie działają w przednim panelu obudowy, dźwięk z głośników OK

renetee 04 Lut 2010 16:25 6527 11
REKLAMA
  • #1 7642596
    renetee
    Poziom 2  
    Próbuję odtworzyć dźwięk ze słuchawek w kompie, ale nic nie słychać w słuchawkach (sprawdzałam na 3 różnych). W ustawieniach jest Ok, bo dźwięk z głośników jest normalny.
    Podłączam je do obudowy kompa.
  • REKLAMA
  • #2 7642635
    lekto
    Poziom 35  
    Ocena: 299
    Sprawdź tylne gniazda, jeśli możesz to zaznacz w sterownikach że podłączasz słuchawki
  • REKLAMA
  • #3 7642637
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 7642647
    krzysjaw
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Jeśli masz wyjścia z przodu obudowy sprawdź czy są one podłączone. Podłącz też do karty z tyłu i zobacz czy działają. Jeśli masz menadżera Realtek, to zaznacz automatyczne wykrywanie panelu przedniego.
  • REKLAMA
  • #5 7642699
    renetee
    Poziom 2  
    mam podłączone głosniki które mają z przedu regulacje dzwieków i wejscie do słuchawek i jak tam podłączam to tez nie działa
  • #6 7642704
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 7642713
    krzysjaw
    Poziom 14  
    Może masz na kablu wyciszone słuchawki:)
  • #8 7642719
    renetee
    Poziom 2  
    patrzyłam w ustawienaich nie mam już co przestawiać wszystko jest na maxa

Dodano po 1 [minuty]:

nie wiem jaka mam karte dzwiękową :( nie znam się na tym :(

Dodano po 1 [minuty]:

hehe
    sprawdzałam na 3 parch róznych słuchawek, bezprzewodowych i dwie kablowe i zadne nie działają jedne były nówki sztuki świeżo otwarte
  • #9 7642777
    krzysjaw
    Poziom 14  
    Oprócz tych ustawień dźwięku które są pod ikona głośniczka na pasku zadań powinnaś mieć jeszcze jakiegoś menedżera do konfiguracji dźwięku znajdź go, chyba że tam też już poustawiałaś wszystko.
  • #10 7642805
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    renetee, albo podasz nam nazwę swojej płyty głównej oraz karty dźwiękowej (jeżeli nie jest ona zintegrowana z płytą główną), albo opiszesz nam dokładnie złącza związane z dźwiękiem (tył obudowy, przód, itd.) a jeszcze lepiej przedstawisz fotografie, albo skorzystaj z pomocy kogoś, kto te podstawowe informacje w Twoim imieniu nam poda. Jeżeli nie posiadasz nawet minimum wiedzy wystarczającej do sprzecyzowania problemu, to dalsza dyskusja na tym poziomie traci jakikolwiek sens.
  • REKLAMA
  • #11 7642901
    renetee
    Poziom 2  
    DZIAŁA DZIAŁA DZIAŁA
    :D :D :D
    JUPI
    DZIEKUJE

PS odłączyłam głosniki i na ich miejsce wpiełam słuchawki xD
  • #12 7642932
    krzysjaw
    Poziom 14  
    Fajnie że działa, ale każde wejście w komp do czegoś służy i skoro te dla słuchawek nie działają to coś jest nie tak, chyba że wolisz za każdym razem przepinać słuchawki i głośniki.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem dźwięku w słuchawkach podłączonych do panelu przedniego komputera, mimo że głośniki działają poprawnie. Użytkownicy sugerowali sprawdzenie tylnego gniazda, podłączenie słuchawek do karty dźwiękowej oraz upewnienie się, że wszystkie odpowiednie ustawienia dźwięku są skonfigurowane. Po kilku próbach i podłączeniu słuchawek zamiast głośników, problem został rozwiązany. Użytkownik zauważył, że konieczne było odłączenie głośników, aby słuchawki mogły działać.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA