Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

mercedes ML 2,7 '01 - świecą kontrolki BAS, ETS, ABS

marekggg 04 Feb 2010 17:31 12884 8
    marekggg
    Level 11  
    witam,świecą mnie kontrlki- BAS, ETS,ABS ml 2001r 2,7 byłem u fachowca i I sprawdził
    na komp. że to pompa abs, drugi że to czujnik na pompie ESP, kolejny mowi o sterowniku który jest koło bezpieczników, jak to wszystko kupie to moze bym trafił
    -mozna jechac ale nie ma wspomagania a i nie działa low-Ran ale to chyba inna sprawa z tego co przeczytałem, --prosze o podpowiedz -pozdr
    jokersmile55
    Level 13  
    Na jakim sprzęcie pracowali ci ''diagności''?

Do takich tematów tylko oryginalny Star Diagnosis mercedesa i ktoś kto wie jak to obsługiwać.
    Możliwe że tylko czujnik/włącznik przy pedale hamulca jest powodem problemu.
    (tak sie dzieje w W211)

Poszukaj fachowca
    marekggg
    Level 11  
    Witam pierwszy raz bylem u fachowca z końcowka od merc. tak mowil i kazal kupic wyl. stopu ale jak kuplem i nie pomoglo zaczal szukac w pompie z esp itd - jak napisalem powyzej , zastanawiam sie czy finalnie moze byc ten sterownik abs przy
    bezpiecznikach bo jest podobno troche posniedzialy ?
    jokersmile55
    Level 13  
    Całkiem możliwe że jest to sterownik.
    Trafił mi się kiedyś taki ''powodzianin'' z Anglii.(lista była długa)

Niemniej jednak w Krakowie z pewnością znajdzie się ktoś kto sprawdzi taki moduł
    a może nawet go naprawi :)
    marekggg
    Level 11  
    Bardzo dziękuje za info Pozdrawiam M.

Dodano po 4 [minuty]:

Bardzo dziękuje .Pozdrawiam M.
    bejowiec
    Level 10  
    witam
    mam ten sam problem z kontrolkami ,ale jest tak ze przez noc auto stoi ,kontrolki sie zgaszą ,po odpaleni silnika nie zapalaja sie dopiero po przejechaniu kilku kilometrów .
    Czytałem o sterowniku ,w którym miejscu on sie znajduje ? i o który czujnik może chodzic przy pedale hamulca
    z góry dziekuje za pomoc
    marekggg
    Level 11  
    Sterownik pompy abs jest obok głownych bezpiecznikow ,patrzac od przodu samochodu po str . kierowcy jest drugi/czarny / panel zakrecony srubkami .
    Po odkreceniu jest widoczny pierwszy długi srebrny element.
    Natomiast czujnik stopu jest ulokowany pod pedałem hamulca -biała kostka z kablami ,koszt. okolo 60 zł .m
    kluczykkodowanie
    Level 9  
    Witam,
    bardzo proszę o pomoc w sprawie mojego ML w 163 rok 2000 2,7 cdi.
    Mianowicie po przejechaniu paru kilometrów zapalają się kontrolki BAS ESP ABS ETS.

Samochód stał już u Pana mechanika gdzie w pierwszej kolejności wymieniono czujnik stopu.
    Po podłączeniu pod kompa błąd c1401. Sprawdzono silnik pompy ABS jest podobno OK , zabrano się za sterownik po sprawdzeniu przez elektronika brak uszkodzen podobno sprawdzano dokładnie zarówno sterownik jak pompę z silniczkiem.
    Problemu nie rozwiązali auto odebrałem kontrolki nadal się zapalają.

Proszę o radę co z tym mogę jeszcze zrobić, czy ktoś z was może polecić mechanika z Krakowa który miał podobny problem i podołał wyzwaniu.
    Proszę o odpowiedź.
    jokersmile55
    Level 13  
    Sprawdz dobrze Wszystkie bezpieczniki I zasilanie pompy abs.