Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak ładowania akumulatora citroen c15

05 Lut 2010 20:32 3168 8
  • Poziom 10  
    Witam, mam taki problem z autem, wczoraj podczas odpalania zgasły dwie kontrolki :od ładowania akumulatora i temperatury płynu, normalnie po przekręceniu kluczyka świecą trzy kontrolki(trzecia to ciśnienie oleju,ta świeciła).Dziś po przejechaniu około 30km powoli całkowicie rozładował się akumulator. Czy może być to zwarcie w instalacji czy uszkodzony alternator? Co mogło spowodować jednoczesne zgaśnięcie dwóch kontrolek(ładowanie akumulatora i temperatury płynu)?
  • Pomocny post
    Poziom 22  
    Sprawdź ładowanie akumulatora czyli alternator.
  • Poziom 10  
    dam rade to sprawdzić fazerem? jak tak to w jaki sposób
  • Poziom 18  
    warto również mase sprawdzić
  • Poziom 10  
    Dis przyjrzałem się alternatorowi i okazało się że się szczotki zawiesiły i nie było ładowania, a to że kontrolka od ładowania akumulatora nie świeciła w czasie jazdy to nie wiem dlaczego???
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 22  
    A dobra ta żarówka (kontrolka ładowania) sprawdz ją miernikiem lub podłącz ją 12 V .
  • Pomocny post
    spec od auto-elektro
    O_L_E_K napisał:
    a to że kontrolka od ładowania akumulatora nie świeciła w czasie jazdy


    To właśnie dlatego że szczotki nie łączyły na wirniku.P
  • Poziom 10  
    dzięki wszystkim za pomoc