Witam. Mam taki problem, ponieważ w przyszłym tygodniu mam grać na imprezie w klubie/pubie z własnym systemem nagłośnieniowym i oświetleniowym. Problem tkwi w tym że nie wiem czy bezpieczniki wytrzymają moc.
Zabieram ze sobą:
2 x Kolumny o mocy 800 watt RMS
2 x Kolumny basowe moc: 1800 watt RMS
1 x końcówka mocy: Moc RMS (4 Ohm) stereo: 2 x 1800 Watt
1 x Końcówka mocy: Moc RMS (4 Ohm) stereo: 2 x 1100 Watt
I do tego oświetlenie czyli gdzieś moc około 700 watt.
Mój problem polega na tym, iż nie mam pojęcia czy typowe bezpieczniki dadzą radę to udźwignąć, i czy nie wywali mi korków. Z tego co się orientuję to jest tam gniazdo siłowe więc istnieje możliwość zastosowania ROZDZIELNI TRÓJFAZOWEJ
Czy mam stosować takową? W jakich przypadkach? I czy korzystać z pionów? Przepraszam z góry za takowe pytania ale jestem w elektryce laikiem i nie mam pojęcia czy to wytrzyma. Prawdopodobnie bezpieczniki są 16 A lub 32 A.
Pomożecie?
Zabieram ze sobą:
2 x Kolumny o mocy 800 watt RMS
2 x Kolumny basowe moc: 1800 watt RMS
1 x końcówka mocy: Moc RMS (4 Ohm) stereo: 2 x 1800 Watt
1 x Końcówka mocy: Moc RMS (4 Ohm) stereo: 2 x 1100 Watt
I do tego oświetlenie czyli gdzieś moc około 700 watt.
Mój problem polega na tym, iż nie mam pojęcia czy typowe bezpieczniki dadzą radę to udźwignąć, i czy nie wywali mi korków. Z tego co się orientuję to jest tam gniazdo siłowe więc istnieje możliwość zastosowania ROZDZIELNI TRÓJFAZOWEJ
Czy mam stosować takową? W jakich przypadkach? I czy korzystać z pionów? Przepraszam z góry za takowe pytania ale jestem w elektryce laikiem i nie mam pojęcia czy to wytrzyma. Prawdopodobnie bezpieczniki są 16 A lub 32 A.
Pomożecie?