Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sony ericsson w810i biały ekran

kedarkedar006 07 Feb 2010 18:33 3329 5
    kedarkedar006
    Level 12  
    Witam! kupiłem sony ericssona w810i i chciałem wymienić w nim tylni głośniczek bo charczał gdy tel skręciłem ekran zaczął cały czas migać na biało później drugi raz go skręciłem i włożyłem stary głośniczek i dalej migał na biało co morze być przyczyną?
    Aniol 128
    Level 17  
    Moim zdaniem przy płycie głównej są zimne luty,
    ale w pierwszej kolejności proponowałbym mu softa zrobić.(może zbieg okoliczności)A nowe oprogramowanie na pewno mu nie zaszkodzi
    karol_moto
    Level 11  
    ja miałem dzis to samo w k810 rozebrałem go w celu wyczeszczenia bo od 2 lat tego nie robiłem :), po złozeniu i właczeniu telefonu właczała sie wibracja i ekran zapalał sie na biało , rozłozyłem wszystko jeszcze raz na czynniki pierwsze przedmuchałem złozyłem starannie i działa jak nalezy , prawdopodobnie przyczyną było słabe połaczenie klawiatury albo wyswietlacza,
    *HaKeR*
    Level 26  
    Stawiam na soft. Musisz wgrać nowe oprogramowanie i powinno być ok. SonyEricssony tak mają:)
    Uki_sc
    Level 1  
    Rozbierz komórke jeszcze raz i zobacz czy masz dobrze dociśnięte wszystkie taśmy, a w szczególności ta która łączy wyświetlacz z "wnętrznościami" telefonu. Miałem identyczny problem i u mnie poskutkowało
    rusiu1944
    Level 19  
    karol_moto wrote:
    ja miałem dzis to samo w k810 rozebrałem go w celu wyczeszczenia bo od 2 lat tego nie robiłem :), po złozeniu i właczeniu telefonu właczała sie wibracja i ekran zapalał sie na biało , rozłozyłem wszystko jeszcze raz na czynniki pierwsze przedmuchałem złozyłem starannie i działa jak nalezy , prawdopodobnie przyczyną było słabe połaczenie klawiatury albo wyswietlacza,
    Tutaj to był raczej wyświetlacz, bo nigdy klawiatura by na biało nie świeciła.
    Sprawdź czy masz czyste porty, i przedmuchaj.