Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

jakie głośniki do audi a3

anzii2 08 Feb 2010 11:41 6742 6
    anzii2
    Level 10  
    witam mam audi a3 i chcę zmienić mu głośniki. pytanie tylko czym się kierować przy zakupie żeby żeby w miarę dobrze to później grało??
    chcę je wmątować w orginalne miejca,czyli w przednie drzwi i z tyłu w boczne tapicerki myślę chyba że tam najlepiej będzie je zamontować niż na jakieś pułki z tyłu???
    tylko jakie głośniki kupić żeby fajnie czysto grały i łośnawo???
    nie chcę żeby też byłsam bas w aucie jak to niekturzy mają ze nic nie słychać tylko samo bębnienie..
    podpowie ktoś co kupić???
    kamil907
    Level 28  
    Napisz jaką kwotą na to dysponujesz, jakie masz radio, czego słuchasz? Masz racię, że w tylnej półce nie ma sensu montować głośników. W tylnych drzwiach też bym nie zmieniał. Skupił bym się na twoim miejscu na dobrym przodzie który w zupełności załatwi sprawę. Jeszcze jedna ważna kwestia. Czy z przodu w drzwiach masz otwory pod głośniki 16cm czy 13cm??
    sanders156
    Level 35  
    A3 o ile pamietam trzeba troche pokombinowac zeby weszly 16 ale warto kwestia czy jestes gotowy na takie przedsiewziecie ;)
    anzii2
    Level 10  
    z tego co pamiętam jak rozkręcałem drzwi to chyba 16cm. a to audi jest 3 drzwiowe i dlatego z tyłu też chcę coś włożyć bo nic tam nie ma.a kwota,chyy nie wiem nie gra roli ale myślę zr tak do 200\250 zł się kupi??? czy więcej to będzie kosztowało???
    kamil907
    Level 28  
    Raczej podstawowy zestaw odseparowany na przód to koszt 230-300zł, do tego, żeby to jakoś zagrało pełnią możliwości przydał by się wzmacniacz, jakiś używany można do 150zł znaleźć. Do tego wytłumienie drzwi, kable czyli w sumie mniej więcej 600zł trzeba mieć. Z tyłu na prawdę zrezygnuj bo dobry przód załatwi sprawę.
    sanders156
    Level 35  
    W tym budzecie ci nic nie doradze bo jezeli mam komus powiedziec zrob tak a nie inaczej to bedzie dobrze gralo a pozniej masz mnie przeklinac to sobie odpuszcze bo w tym budzecie sie nie wyrobie , moje minimum to glosniki GMS 1602 140zł + 16mat APP + jakas watolina lub gabka + najlepiej jakis stary wzmak alpiny + kable ale to juz bedzie z 500zł ale chociaz wygluszenie drzwi + gms 1602 dadza niezly efekt
    marcin.sz.d.d
    Level 12  
    Pozwólcie ze się podepnę do tematu :
    zamierzam wsadzić do A3 z przodu zamiast 13cm głośniki 16 ( z tym se poradzę nie takie rzeczy się robiło) mój wybór waha się pomiędzy HERTZ HSK a ORION C2.62. <--- czy tu dobrze kombinuje ?
    I sprawa tego typu czy ktoś wygłuszał te drzwi z przodu bo nie wiem jak je wygłuszyć gdyż normalnie drzwi tworzą jakąś komorę rezonansową dla głośnika którą się uzupełnia matami wygłuszeni-owymi. Podczas gdy w Audi A3 po ściągnięciu tapicerki jest od razu karoseria zewnętrzna ( to ją mam wygłuszyć ?)
    link do rozebranych drzwi : http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/79/10/46/1579104681
    jakie głośniki do audi a3