Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

vwgolf 4 klimatyzacja manualna nie działa.

stefan50 08 Feb 2010 22:22 2401 6
    stefan50
    Level 9  
    witam i proszę o poradę. nie działa mi klimatyzacja czy obecna temperatura ma wpływ na nią.bezpiecznik dobry bo świeci wskaźnik. Szyby mam zaparowane nie ma jak ich wysuszyć. Proszę o poradę co mam zrobić dziękuje
    ptaszek1975
    Level 30  
    Filtr kabiny wymień.
    Sztomel
    Level 35  
    stefan50 wrote:
    ...czy obecna temperatura ma wpływ na nią... co mam zrobić dziękuje

owszem, wartość temperatury otoczenia ma na nią wpływ, musisz poczekać aż temperatura otoczenia będzie większa niż +5*C - wtedy klima dopiero będzie chłodzić.
    stefan50
    Level 9  
    dzięki za odpowiedz ale w komorze silnika panuje dodatnia temperatura.rozumiem krótkie przebiegi ale w dłuższej trasie też się nie załącza.woda się leje po szybach a piszą żeby włączyć klime zciepłym powietrzem w celu wysuszenia. latem nie było problemów i poprzedniej zimy. a co ma wspóln ego filtr kabinowy
    ptaszek1975
    Level 30  
    stefan50 wrote:
    dzięki za odpowiedz ale w komorze silnika panuje dodatnia temperatura.rozumiem krótkie przebiegi ale w dłuższej trasie też się nie załącza.woda się leje po szybach a piszą żeby włączyć klime zciepłym powietrzem w celu wysuszenia. latem nie było problemów i poprzedniej zimy. a co ma wspóln ego filtr kabinowy

Trzyma wilgoć i dlatego szyby parują.
    Darek1928
    Level 10  
    Musisz wstawic samochód do ciepłego pomieszczenia i sprawdzić temperatura musi byc dodatnia mysle ze wystarczy 8 stopni jesli sie nie załączy jest inny problem
    stefan50
    Level 9  
    wymieniłem filtr przeciwpyłkowy ijest wszystko w porządku pozdrawiam