Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ustawienia Cyfrowego Polsatu - antena zbiorcza.

czornuszek1988 10 Lut 2010 11:32 10204 22
  • #1 10 Lut 2010 11:32
    czornuszek1988
    Poziom 8  

    Witam

    Mam problem obecnie mieszka w Monachium, zakupiłam w Polsce cyfrowy Polsat jakiś czas miałam własną antene ale niestety dozorca bloku kazał ją zdemontować,więc podłączyliśmy sie do anteny zbiorczej.Posiadam dekoder Echostar DSB 717 ,problem polega na tym że w czasie sprawdzania sygnału ustawienia wyszukało mi Astre , jakieś inne telewizje np.SNRT , NetMed ,Globecast,Rai, i Cyfre+ ,Wszedzie ustawienia są na HotBirda ale tam gdzie jest pasek ten na ktorym widać procenty siły i sygnału poniżej jest "SAT HotBird Sieć:np.Cyfra+" a niechce sie wyszukać ani HotBird ani niemiecki Eutelsat :-/ nie mam pojęcia co moge jeszcze zrobić zmieniam oczywiście TP ale te wszystkie TV są od 1154/V do 11823/H :-/ a na całej reszcie nic niechce sie wyszukać :-/ Proszę o POMOC!

    P.S Pierwszy mój temat na tego typu forum wiec przepraszam za błędy przygody z Cyfrową TV tez niedawno zaczęłam wiec mam prawo nie znać sie do końca :D

  • #2 10 Lut 2010 11:47
    telesat1
    Moderator na urlopie...

    Nic nie zrobisz. Antena ustawiona na Astre.

  • #3 10 Lut 2010 11:49
    czornuszek1988
    Poziom 8  

    To dlaczego znalazło mi Cyfre + ?przecież jest na HotBirda

  • #4 10 Lut 2010 12:18
    dzac4
    Warunkowo odblokowany

    Podejrzewam że nie CYFRE+ tylko CANAL+ a to już duża różnica!
    Co dalej? Zamontować konwerter zezujący do anteny już istniejącej znajdź kabel który biegnie do twojego gniazda i podepnij pod konwerter zezujący na hotbirda.

  • #5 10 Lut 2010 12:26
    czornuszek1988
    Poziom 8  

    Na pewno jest to CYFRA+. Zamontować konwertera nie mogę, ponieważ nie jestem właścicielem. Tutaj w Niemczech na każdym bloku są przynajmniej dwie duże anteny satelitarne które ściągają sygnał z każdej satelity :-/ A może to jest wina dekodera?

  • #6 10 Lut 2010 12:29
    KIEROWCA_VW
    Poziom 35  

    Czy dekoder odbiera jakieś konkretne kanały?
    Odbiera, tzn jest obraz i dźwięk a nie że są widoczne w menu wyszukiwania.
    Ustalimy wtedy co to za satelita.

  • #7 10 Lut 2010 12:31
    dzac4
    Warunkowo odblokowany

    Tak jak napisałem.
    A na pewno antena jest skierowana na astrę!
    To masz problem.
    I jeszcze jedno pytanie czy tak jak piszesz na budynkach są po dwie anteny?

  • #8 10 Lut 2010 12:48
    czornuszek1988
    Poziom 8  

    Wyszukało mi jakiś NetMed i tam złapało mi Vive Polską musiałabyć z HotBird-a ponieważ obydwa paski były na niebiesko ale na środku wyskoczył pasek i pisało "brak dostępu"czy jakoś tak , a jak szukam kanałów na Cyfrze znajduje TVP1,TVP2 ZigZap ale nie ma obrazu równiez jest jakiś napis.


    Minimum dwie anteny sa w bloku na przeciwko są 4 :-/
    Gośc który mnie dzisiaj podpinał do tej zbiorczej widział to całe Menu polsatu i widział że potrzebuje HotBird-a mówił że sygnał jest że trzeba w ustawieniach pokombinowac.

    Dodano po 1 [minuty]:

    P.S Ja nie mam pojęcia na jakiej zasadzie jest ta zbiorcza - w ścianie jest gniazko i w jedno wejście wkręca sie kabel tak jakbym miała wkręcic w konwenter:-/

  • #9 10 Lut 2010 12:55
    Mirek Z.
    Moderator

    Proszę poprawić błędy i pisownię w swoich postach (np. brak spacji po przecinkach i kropkach) - przycisk "zmień". Regulamin - p.15.

  • #10 10 Lut 2010 12:55
    czornuszek1988
    Poziom 8  

    Na tej Cyfrze po załadowaniu wszystkich kanałów i włączeniu TVP1 pisze brak sygnału!! :-/ więc wychodzi na to że rzeczywiście jest to Astra:-/ ?

  • #11 10 Lut 2010 12:56
    dzac4
    Warunkowo odblokowany

    Możliwe że trzeba ustawić przełącznik diseqc w menu dekodera.
    Przywróć ustawienia fabryczne i zainstaluj wszystko od początku.

  • #12 10 Lut 2010 12:58
    czornuszek1988
    Poziom 8  

    Już tak robiłam 3 razy (tzn przywracałam ustawienia) :-/ nawet kartę czyściłam i nic.

  • Pomocny post
    #13 10 Lut 2010 13:02
    dzac4
    Warunkowo odblokowany

    czornuszek1988 napisał:
    Na tej Cyfrze po załadowaniu wszystkich kanałów i włączeniu TVP1 pisze brak sygnału!! :-/ więc wychodzi na to że rzeczywiście jest to Astra:-/ ?


    Podejrzewam jeszcze uszkodzenie dekodera.
    Ale po kolei.

    Dodano po 2 [minuty]:

    Wyszukaj kanały dla transpordera 11158 V.
    Jeżeli nie pokaże sygnału na dolnym pasku to dekoder do naprawy.
    Jeszcze możesz sprawdzić dekoder pod inną sprawną instalacją ale na hotbirda.

  • #14 10 Lut 2010 13:10
    czornuszek1988
    Poziom 8  

    Na 11158V nie ma sygnału :-/ lampeczka na czerwono góra tylko na 74% ,okey sprawdze ten dekoder , a znajduje mi tylko na takich transporderach:
    11541V-Astra 1
    11727V-SNRT
    11747H-Cyfra+
    11785H-NetMed
    11804V-Globcast
    11823H-RRSat
    a na pozostaych dwóch wyższych RAI i GCP_HB

    Dodano po 1 [minuty]:

    Jak teraz pisałam tą wiadomośc zostawiłam na tym 11158V pasek na dole jest 77% góra 78% ale lampeczka na czerwono ide sprawdzic czy sa jakies kanały

    Dodano po 1 [minuty]:

    :-/ nic z tego juz jest 0%

  • #15 10 Lut 2010 13:12
    telesat1
    Moderator na urlopie...

    Dekoder sprawny. W menu zmień na 2 LNB.

  • #16 10 Lut 2010 13:14
    czornuszek1988
    Poziom 8  

    Zmieniłam w 1.Hotbird jest czerwona lampka a w 2.Hotbird jest zielona

  • #17 10 Lut 2010 13:16
    telesat1
    Moderator na urlopie...

    Pod 1 zmień na Astra.

  • #18 10 Lut 2010 13:17
    czornuszek1988
    Poziom 8  

    Widze że szukają się kanały Polsatowskie ;) Ktoś tu jest Mistrzem ;) Dziękuje bardzo za pomoc

    Dodano po 37 [sekundy]:

    łoo to chyba pokićkałam ale jak mi sie kanały wyszukaja to moge wtedy pod 1 zrobic astre:-/ czy sie pospieszylam

  • #19 10 Lut 2010 13:18
    telesat1
    Moderator na urlopie...

    Możesz i jeszcze raz przeszukaj.

  • #20 10 Lut 2010 13:30
    czornuszek1988
    Poziom 8  

    1.zrobiłam Astra
    2.HotBird ale jak zjezdzam na szukanie kanałów to szukają mi sie z Astry :-/ ale to chyba normalne że z jednej i z drugiej sie będą szukać tak?

    Dodano po 3 [minuty]:

    Szlag mnie zaraz trafi teraz Hotbird ta nieszczęsna dwójka zrobiła sie czerwona!!!

  • #21 10 Lut 2010 13:34
    telesat1
    Moderator na urlopie...

    No to zamiana. Tak ustaw porty aby oba świeciły na zielono.

  • #22 10 Lut 2010 13:49
    czornuszek1988
    Poziom 8  

    Na Hotbirdzie zmieniłam TP na 11158H i juz obie sa zielone

    Dodano po 8 [minuty]:

    Już Wszystko DZIAŁA!!!! Dziękuje bardzo serdecznie za POMOC;)Uratowałeś życie moje córeczki na obczyźnie hehe Dziękuje jeszcze raz ;)

  • #23 10 Lut 2010 13:53
    telesat1
    Moderator na urlopie...

    Miłego oglądania. Na dole kłódka do zamknięcia.

 
Black Friday do -15%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Ferguson