Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Fibaro Fibaro
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Citroen xsara 2.0 hdi 2003 van dziwny problem z odpalaniem

gsxf 10 Lut 2010 12:09 1563 0
  • #1 10 Lut 2010 12:09
    gsxf
    Poziom 2  

    Witam wszystkich , mam troche dziwny problem a mianowicie kiedy samochód sie zagrzeje to po wyłączeniu zapłonu i ponownym odpaleniu wszystko jest o.k jeżeli zrobię to do 15 sekund to pali , jeżeli czas minie musze odczekać od 15 do 30 minut i po tym czasie samochód normalnie odpala.
    I jeszcze jedna dziwna sprawa , na trasie przy obrotach w okolicy 3.000 i powyżej jak zmieniam bieg na wyższy to komputer wyłącza silnik i dopiero jak obroty spadną do równiutkich 2000 załącza silnik na nowo, dzieje się to niezależnie od prędkości i biegu.
    Samochód został przywieziony z francji ,przebieg 172.000km silnik jak juz odpali pracuje bardzo fajnie , po podłączeniu pod skaner pokazał jedynie (?!) problem z temperaturą -50 stopni cieczy chłodzącej (wskaźnik temp. działa normalnie) i stały błąd wtryskiwacza , ale diagnosta (?!) nie był w stanie powiedzieć o co chodzi !
    Mam nadzieje że ktoś zlituje się na moim hdi`kiem i pomoże rozwiązać nietypowy problem.
    Co do braku możliwości odpalenia samochodu to kiedyś zdarzyła się sytuacja że przejechałem samochodem z 500 metrów i dał się powtórnie odpalić po około 3 minutach , mam wrażenie że problem leży po stronie czujnika temperatury ?? , jeszcze raz proszę o pomoc !!!!
    Pozdrawiam !

    0 0
  • Fibaro
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo