Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

peugeot 206 1,4 - kts nie chce się połączyć...

mariuszek1978 11 Lut 2010 12:20 5000 11
  • #1 11 Lut 2010 12:20
    mariuszek1978
    Poziom 14  

    Mam problem z pugiem, otóż przyprowadził go klient po wizycie w kilku warsztatach i nikt nie poradził sobie ze znalezieniem iskry... podobno nie widzieli napięcia na cewce zapł. - a ono tam jest.
    Dysponuję KTS-em, więc najnormalniej podłączyłem moduł i... nic. O co chodzi, kilkakrotnie już podłączałem 206-ki i nie było z tym problemów, a tym razem lipa.

    Dodam jeszcze, że próbowałem zsynchronizować kluczyk, aby zaczął działać centralny z pilota - ale procedura, którą znalazłem na Elektrodzie nie odnosi żadnych skutków... Dodatkowo włącza się alarm i nie daje się wyłączyć.
    Poniżej wstawiam fotki kluczyków i sterownika.

    W samochodzie jest zainstalowany jakiś jeszcze dodatkowy alarm - tak mi się wydaje - ponieważ znalazłem jakąś dziwną puszke w komorze silnika i diodę między słupkiem a kokpitem.
    Silnik 1,4 auto z 1999 roku.
    proszę o pomoc...
    peugeot 206 1,4 - kts nie chce się połączyć... peugeot 206 1,4 - kts nie chce się połączyć... peugeot 206 1,4 - kts nie chce się połączyć... peugeot 206 1,4 - kts nie chce się połączyć... peugeot 206 1,4 - kts nie chce się połączyć...

    Zastanawia mnie też, dlaczego w kluczyku jest jeden przycisk, a wewnątrz kluczyka dwa...
    Na desce ciągle świeci kontrolka silnika z literką"K"

    Dodano po 7 [minuty]:

    A i najważniejsze - auto nie odpala, słychać pompę paliwa, przekaźniki, gaśnie stop na desce, rozrusznik kręci - ale i tak głucho...

  • Pomocny post
    #2 11 Lut 2010 12:46
    766630
    Usunięty  
  • #3 11 Lut 2010 12:51
    mariuszek1978
    Poziom 14  

    symbolu jeszcze się nie dopatrzyłem, ale jest to 1,4 na wielopunkcie i 8-iu zaworach...
    Piszesz o zasilaniu - gdzie szukać, może wiesz jaki kolor lub oznaczenie kabla?
    Na fotce jest widoczny symbol sterownika, może dzięki temu coś mi podpowiesz.

    p.s. - dlaczego więc inne 206 łaczyły się z KTS-em?

  • Pomocny post
    #4 11 Lut 2010 12:55
    Blicek
    Poziom 26  

    W grupie PSA jest chyba tak, ze przy aktywnej blokadzie IMMO nie bedzie komunikacji.

  • Pomocny post
    #5 11 Lut 2010 13:37
    766630
    Usunięty  
  • Pomocny post
    #6 11 Lut 2010 13:42
    seat21
    Poziom 23  

    przy zablokowanym sterowniku kts się nie łączy na pewno w iaw 1ap

  • Pomocny post
    #7 11 Lut 2010 13:50
    1078231
    Usunięty  
  • Pomocny post
    #8 11 Lut 2010 15:05
    seat21
    Poziom 23  

    Sprawdż jeszcze wiązke do sterownika i przekażnik jeżeli wszystko ok to sterownik do rozblokowania

  • #9 11 Lut 2010 19:39
    mariuszek1978
    Poziom 14  

    Więc koledzy chyba po problemie...
    peugeot 206 1,4 - kts nie chce się połączyć...
    Nie mogłem zsynchronizować kluczyka - bo czubek grota z poprzedniego był w stacyjce - udało mi się go wyjąć, wtedy sprawdzałem znów bezpieczniki... wszystkie ok. Korzystam z Workschopa, więc znalazłem tam rysunek skrzynki bezpiecznikowej pod kierownicą i wyszło, że brakuje bezpiecznika nr 4 (sterowanie zapłonem). Włożyłem nowy i wszystko wróciło do normy. Centralny dał się zsynchronizować, KTS ładnie się połączył pokazując wszystko co po kolei odłączałem, zniknęła kontrolka airbag (po skasowaniu błędu po stronie kierowcy), ta z literką "k" też i autko przemówiło - lecz na chwilkę... Pompa paliwowa pracuje, jednak chyba tylko tyle, że ją słychać, bo do listwy żadne paliwo nie dochodzi. Próbowałem z Plakiem i silnik pracuje. Jutro montuję nową - napiszę co i jak.
    Dziękuję za zainteresowanie tematem - dzięki kolegom Motronik i Georges dałem radę
    pozdrawiam,
    p.s. przepraszam za ciut długie wypowiedzi, ale może to komuś pomoże?...

  • #10 11 Lut 2010 19:41
    1078231
    Usunięty  
  • #11 11 Lut 2010 19:59
    mariuszek1978
    Poziom 14  

    Motronic napisał:
    Każdy jeden Ci tu pomógł, seat21 i Blicek też.

    przepraszam, naprawiam błąd - zachowałem się jak gówniarz, to się więcej nie powtórzy... podziękowania wysłane...

  • #12 14 Lut 2010 10:46
    mariuszek1978
    Poziom 14  

    Wymieniłem pompę paliwa i auto śmiga. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc, temat zamykam.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME