Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

problem z obrazem w Sharp VC-A30

27 Lip 2004 09:13 1363 3
  • Poziom 10  
    cześć

    mam nastepujący problem z VC-A30 - magnetowid miał problemy z machanizmem oraz ogólnie z działaniem - wymieniłem elektrolity w zasilaniu oraz paski napędowe, przeczyściłem też mechanizm a w szczególności sprzęgło machanizmu
    po tej naprawie magnetowid działa OK ale pojawił się problem w przesunięciem i migotaniem obrazu w górnej jego części, po włączeniu działa poprawnie przez ok 3s a potem obraz w górnej częsci przesuwa się i "miga"
    dodam że pojawia się to na kasetach wcześniej nagranych ale nie miga na nowo nagranym materiale na tym magnetowidzie - uszkodzenie kaset wykluczam bo na innych działają poprawnie - czy orientujecie się co należy zrobić lub też gdzie można tutaj coś ustawić?
  • Poziom 25  
    Raczej to nie jest uszkodzenie magnetowidu.... czepić się musisz telewizora, jest to problem z układem stałej czsowej przyśpieszenia synchronizacji do współpracy z VCR... sprawdź najlepiej na wejściu AV a nie po RF, jeśli nie ma AV to napewno jest przystosowany jeden z kanałów w.cz. najpewniej "0" lub jeden z ostatnich .....
  • Poziom 10  
    cześć

    problem z tym że magnetowid jest podłączony poprzez euro
    jest też trochę przytłumiony dźwięk, może to jest jakiś efekt po częściowym rozbieraniu mechanizmu co było potrzebne do wyczyszczenia sprzęgła
    czy prowadzenie toru albo np. ustawienie głowicy wizyjnej można regulować?
  • Poziom 25  
    Wiesz ja osobiście bym nie radził Ci regulować nic przy głowicach...jeśli na poprzednim ustawieniu było ok. to szukaj raczej błędu jaki zrobiłeś.... częstym błędem jest po wyjęciu silnika ładowania ( bo pewnie to też robiłeś...) zablokowanie takiej małej dźwigienki przy capstanie- blokuje koło zamachowe... i pozostaje jecszcze lewy hamulec sprawdź czy on wogóle działa.... i jeszcze jedno czy rolki napinające taśmę wokół głowicy nie są zablokowane... czy one się obracają....