Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot Boxer 2.5D (DJ5) nie wkręcopa się na obroty....

lolu89 13 Feb 2010 22:26 4183 5
    lolu89
    Level 15  
    Witam

Problem jak w temacie, mianowicie po tych 30 stopniowych mrozach złapało ropę, odmroziłem ją wpychając do ciepłego pomieszczenia, odpalił ale już nie chce się wkręcić na obroty tzn gaz w podłogę a on nic. Myślałem że to filtr paliwa, wymieniłem, taki syf był że głowa mała, nawet trochę go rozsadziło bo w paliwie była wydaje mi się woda. Ale ok problem objawia się następująco, nie wkręca się na obroty, można wcisnąć w podłogę i nic, wkręci się trochę wyżej niż bieg jałowy i wszystko. Podczas jazdy 50-60 km/h to maks ile pójdzie. Co to może być ?? Bak czyszczony, węże przedmuchane z paprochów, filtr po raz kolejny wymieniony i dalej to samo. Czy coś z pompą się mogło stać ?? Co najlepsze odpala bez problemów, ale za cholere nie puści dymka jak kiedyś to przysmolił na czarno jak targał 2,8 t na sobie i szedł bez większych problemów. Nie wiem co myśleć :(
    Mirek.tok
    Level 19  
    Mogła sie pompa przytkać ( niektóre mają sitka )
    lolu89
    Level 15  
    Pompę też staraliśmy się przedmuchać ale przez nią ciężko ogólnie przechodziło ciśnienie, no i nie zauważyłem nigdzie sitka.
    Megawe
    Level 34  
    Podłącz pompę bezpośrednio do jakiegoś pojemnika z paliwem.
    Pompa wtryskowa jak pracuje to wytwarza wewnątrz siebie ciśnienie zależne od obrotów. Brak ciśnienia powoduje że silnik nie wejdzie na obroty.
    W pompie znajduje się zawór redukujący to ciśnienie, do ktorego jest dostęp po odkręceniu specjalnej śruby, ma trójkątny łeb.
    grzela233
    Level 10  
    Witam mam podobny problem z moim samochodem. Od niedawna nie wkreca sie na obroty i strasznie dymi. Zaczelo sie to jakies tydzien temu jechalem do domu i nagle zaczol slabnac zaczelo brakowac gazu az wreszcie doszedl do momentu kiedy mozna bylo tylko na 1 jechac. Aktualnie gdy go zapalke bo z paleniem nie ma wiekszych problemow i nacisne sandal do spodu to podniesie troche obroty i koniec. Jesli ktos moze mi cos podpowiedziec to bym byl wdzieczny.:|
    lolu89
    Level 15  
    Ja rozwiązałem swój problem, u mnie pompa wtryskowa poszła do regeneracji i zapchane były jakieś sitka szczelinowe, zamontowałem ją, ustawiłem rozrząd i teraz śmiga jak należy. Nie wiem czy jeszcze dawki mu nie zmniejszę bo teraz chodzi jak należy ale smoli na czarno :P dopóki nie złapie tych 70 stopni