Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Gramofon DANIEL G1100FS ramię nie zatrzymuje się.

dsrecordss 15 Feb 2010 18:59 4200 6
    dsrecordss
    Level 18  
    Witam,
    Mam problem z Danielem g1100FS- ramię po wciśnięciu przycisku dla danej płyty porusza się aż do końca zamiast zatrzymać się nad miejscem w którym jest początek płyty. Jest możliwość, że poruszyłem coś w mechanice. Gdzie szukać przyczyny?
    pozdrawiam
    Krzysztof L.
    Level 34  
    Na początek w krańcówkach, następnie przyglądnij się mechanice, która je załącza.
    dsrecordss
    Level 18  
    Witam,
    problem ramienia które się nie zatrzymuje rozwiązałem - przyczyną był urwany kabel elektromagnesu.
    Pojawił się inny problem - ramię opuszcza się na odpowiedniej średnicy, po czym po zetknięciu z płytą przejeżdza natychmiast po całej średnicy w kierunku środka płyty rysując ją, dojeżdza do końca, podnosi się i wraca do pozycji "spoczynkowej" . Co może być powodem takiego zachowania?
    Grzegorz Markowski
    VIP Meritorious for electroda.pl
    dsrecordss wrote:

...
    Pojawił się inny problem - ramię opuszcza się na odpowiedniej średnicy, po czym po zetknięciu z płytą przejeżdza natychmiast po całej średnicy w kierunku środka płyty rysując ją, dojeżdza do końca, podnosi się i wraca do pozycji "spoczynkowej" . Co może być powodem takiego zachowania?

Zbyt mały nacisk igły na płytę i/lub zbyt mała wartość siły antypoślizgowej - siły antyskatingu.

GM
    dsrecordss
    Level 18  
    Dokonałem próby regulacji przeciwwagi ramienia zeby zwiększyć nacisk ale zjawisko występuje nawet jeżeli tą przeciwwagę zdemontuję. Co jeszcze mogę zrobić?
    pozdrawiam
    User removed account
    User removed account