Z tego co słyszałem do 8 stopni jest standard na wolnych obrotach. U mnie jest 2.5 stopnia Omega B a kolega w Espero miał - 0.5 stopnia. Im niższa temperatura tym lepsza sprężarka i czynnik
Arek_M3 napisał:jeśli tylko dobijałeś to możesz mieć za dużo czynnika i czujnik nie pozwala włączyć spręzarki, należy obniżyć ciśnienie np. poprzez zapałke jak było opisywane wcześniej
wojtek_b83 napisał:Witam jestem posiadaczem audi a4. Jest w nim klimatronik ale diagnostyka wykazala ze zawor wysokiego cisnienia jest otwarty co to oznacza i co z tym zrobic ??
Frodek napisał:Silnik masz przy tym odpalony czy zgaszony?
siwy26 napisał:Witam
Szukam kogoś u kogo można kupić cześci do spręzarki Delphi montowanej w astrze 2. Chodzi o sprzęglo i cewke. Jeśli ktoś zna firme która sprzedaje tego typu rzeczy byłbym wdzięczny za info.
Dzięki pozdrawiam.
skylark napisał:siwy26 napisał:Witam
Szukam kogoś u kogo można kupić cześci do spręzarki Delphi montowanej w astrze 2. Chodzi o sprzęglo i cewke. Jeśli ktoś zna firme która sprzedaje tego typu rzeczy byłbym wdzięczny za info.
Dzięki pozdrawiam.
Zadzwoń na nr. 0-888-234567 w tygodniu w godz. 8-16 (Warszawa)
dr.Psuja napisał:Słuchajcie z klimą to jest róznie bo w starszych modelach przeważnie przed rokiem 1994 czynnikiem chłodącym był stary gaz a po tej dacie mniej czy więcej stosuje się nowy gaz r134.
Posiadam firmę o profilu motoryzacyjnym i napełniamy klimatyzację i zapomnijcie o stwierdzeniu dobijanie klimy,
dobić to można wiecie co.
Klimatyzacja musi być serwisowana nie rzadziej jak raz na dwa lata a w starszych modelach raz na rok.
Nasi ekologowie w uni już nam przygotowują przepisy o obowiązku serisowania klimatyacji samochodowych w autoryzowanych punktach.
Jeżeli macie problemy z klimą pytajcie,
my naprawiamy dziennie po kilka klimatyzacji i trochę tego doświadczenia moi chłopcy to już mają.
Cytat:Witam mam pytanie czy można naprawić chłodnicę klimatyzacji jest nieszczelna i ucieka z niej czynnik chłodzący.
----------------------------------------------------------------------
Nie naprawia sie chlodnic od klimy (nie warto!) trzeba zakupic nowy skraplacz (wtedy jest pewnosc ze bedzie szczelny raczej dlugo!)
pozdr