Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes 300TE 89r - gaśnie po nagrzaniu do 40 st.

tytan 16 Feb 2010 19:24 2294 6
Relpol
    tytan
    Level 11  
    Witam.Mam problem z W124,300TE ;89r.Po odpaleniu silnik chodzi do czasu rozgrzania do temperatury około 40 stopni i gaśnie i nie można odpalić.Po ostygnięciu odpala i po osiągnięciu temperatury gaśnie.Tak cały czas.Byłem u trzech mechaników i żaden mi nie pomógł tylko na wymieniałem podzespołów(filtr paliwa,pompę paliwa)a nawet kazali wymienić silnik krokowy.Jeszcze jedno może to mieć znaczenie wentylator klimy cały czas chodzi. Proszę o pomoc.
  • Relpol
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    No to napisz czemu gaśnie, brak iskry czy paliwa?A w ciemno przekażniki za akumulatorem.
  • Relpol
    trans-serwis
    Level 39  
    Może czujnik obrotów wału korbowego.
    tytan
    Level 11  
    Koledzy, napisałem, że mietek po odpaleniu chodzi ładnie do czasu osiągnięcia temperatury 40 st i gaśnie. Tak się dzieje na postoju i podczas jazdy. Nie podejrzewam i dotychczasowi mechanicy też nie stwierdzili braku i skry czy paliwa. Pompka paliwa chodzi. Kolega pisze że przekaźniki za akumulatorem , ale jakie?
    Pozdrawiam
    manta
    Mechanika sprawdzana? Luzy zaworowe sprawdzone?
    tytan
    Level 11  
    Mechanika sprawdzona. Kolega "manta" napisał coś o przekaźnikach za akumulatorem ale jakich przekaźnikach?
    manta
    Za akumulatorem pod pokrywą plastikową masz przekaźnik z bezpiecznikiem rozbierz przelutuj go i sprawdz gniazdo.