Witam.
Nie orientuję się za bardzo w tym temacie i mam pewien problem.
Mam tv samsung p2370 HD z tunerem, który używam zarówno jak telewizor i monitor do komputera. Do PC mam podłączone głośniki 5.1 logitech x-530. Czy istnieje możliwość podłączenia głośników tak aby działąły i na komputerze (jako 5.1) i odbierały dźwięk z telewizji (nie musi być 5.1) wtedy gdy przełączę sygnał z dvi komputera na sygnał z anteny kablówki. Tak aby była możliwość używania głośników przy wyłączonym komputerze i włączonym telewizorze, i w sytuacji odwrotnej, czyli żeby działały niezależnie od włączonego tv i pc.
Dane dotyczące tv
Typ sygnału wejściowego • RGB
• DVI
Typ gniazda wejściowego (sygnałowego) • 15-stykowe D-Sub
• DVI-D
Pozostałe złącza • 1 x HDMI
• 1 x Component (5 x RCA)
• 1 x SCART
• 1 x wejście audio (stereo mini-jack)
a głośniki do podłączone są do komputera za pomocą:
Z góry dziękuję za każdą pomoc.
Nie orientuję się za bardzo w tym temacie i mam pewien problem.
Mam tv samsung p2370 HD z tunerem, który używam zarówno jak telewizor i monitor do komputera. Do PC mam podłączone głośniki 5.1 logitech x-530. Czy istnieje możliwość podłączenia głośników tak aby działąły i na komputerze (jako 5.1) i odbierały dźwięk z telewizji (nie musi być 5.1) wtedy gdy przełączę sygnał z dvi komputera na sygnał z anteny kablówki. Tak aby była możliwość używania głośników przy wyłączonym komputerze i włączonym telewizorze, i w sytuacji odwrotnej, czyli żeby działały niezależnie od włączonego tv i pc.
Dane dotyczące tv
Typ sygnału wejściowego • RGB
• DVI
Typ gniazda wejściowego (sygnałowego) • 15-stykowe D-Sub
• DVI-D
Pozostałe złącza • 1 x HDMI
• 1 x Component (5 x RCA)
• 1 x SCART
• 1 x wejście audio (stereo mini-jack)

a głośniki do podłączone są do komputera za pomocą:

Z góry dziękuję za każdą pomoc.