Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z pilotem citroen xantia II HDI 99

zibi7109 18 Feb 2010 18:24 5172 11
    zibi7109
    Level 10  
    Może ktos wie jak zlokalizowac usterke pilota centralnego zamka w xantii?Kupiłem autko z niedziałajacym pilotem.Sprzedawca twierdzil,ze trzeba wymienic baterie.Wymieniłem,a zamek dalej nie działa.Elektryk sprawdzał pilota i jest ok.Co mozna jeszcze sprawdzić?Ma ktoś jakieś pomysły???
    klimek-xantia
    Level 13  
    Gdzieś w postach dotyczących c. zamka w xantii II, jeden z kolegów pisał o w kodowaniu pilota do centralki. Musisz poszukać.
    zibi7109
    Level 10  
    czytałem to,co pisał kolega.Próbowałem zaraz po włączeniu zapłonu wciskać przyciski na 10 sek,ale nic to nie dało.Nie wiem czego jeszcze mógłbym spróbować.Proszę o radę...
    klimek-xantia
    Level 13  
    Rozumie, że jest to pilot radiowy. A czy pilot coś nadaje, czy jest cisza totalna. Sprawdzałeś??
    zibi7109
    Level 10  
    Tak,sprawdzałem kluczyk.Przy nacisnieciu na przyciski wysyła sygnały.Moze trzeba wprowadzic jakis kod?
    kazsys
    Level 13  
    Jesteś pewny że wysyła fale radiowe?. Czy tylko sprawdzałeś że zapala się dioda w pilocie. Pilot jest jedno czy dwu przyciskowy?
    zibi7109
    Level 10  
    Kolega mi sprawdzal pilota i twierdzi,ze pilot wysyła impulsy radiowe.Pilot jest z dwoma przyciskami i nie posiada żadnej swiecącej lampki kontrolnej.
    kazsys
    Level 13  
    Serwisówka Citroena zeznaje:
    Procedura ponownej synchronizacji :
    * Włączyć zapłon
    * Nacisnąć na jeden z przycisków pilota(ów) zdalnego sterowania w ciągu 10 sekund
    Jeśli to nic nie daje, to albo uszkodzony pilot, albo centralka
    zibi7109
    Level 10  
    Probowałem tak właśnie to zrobić.Niestety nic z tego.Musze wiec sprawdzic centralke i pilota.
    darady
    Level 14  
    Witam mam podobny problem w mojej xsarze II. Nie działa mi centralny z pilota, kupiłem nawet drugi pilot i to niestety nic nie dało próbowałem przyuczać kluczyk lexią i też nic macie jakieś pomysły ?? Lexia nie pokazuje błędów w centralce od zamków(com2000)
    garsija
    Level 14  
    Proponuje ASO Citroen ;) Miałem podobny problem. Nie działał pilot, bateria wymieniona na nową, a programowanie kluczyka według opisów na forum nie pomogło ostatecznie w ASO zaprogramowali pilot za pomocą komputera za cenę ok 60 zł. Przed wizytą w ASO proponuje wymienić baterie na nową, sprawdzić przyciski, wymienić gumki.[/code]
    darady
    Level 14  
    Jednak okazało się że trzeba bylo zaprogramować pilota lexią. Musiałem tylko dokupić pin w serwisie a zaprogramowałem sobie sam.