Kupiłem ostatnio pamięć flash 32gb zapewne jakaś podróba ale łudziłem się że będzie działał ale niestety prędkość zapisu nie przekracza 1,4mb/s i nie da się zapisać dużych plików jak i kasują się dane po zapisaniu kolejno paru plików.
Właśnie próbuje formatować w fat 32 ale pełne a w ntfs chyba już próbowałem zobaczę co teraz wyskoczy i jeszcze raz w ntfs z formatuję ale jaki wybrać rozmiar jednostki alokacji ?
Jeśli pendrivea da sie rozebrać bez szkody dla obudowy, to możesz podać oznaczenia kości pamięci, wtedy jednoznacznie okreslimy jaką pendrive ma pojemność.
Możesz również użyć programu h2testw do sprawdzenia pojemności.
Odzyskiwanie danych z dysków, pendrive, kart pamięci itp. PC3K EXPRESx2/UDMA/CLEAN ROOM/NAND FLASH READERS/BGA Tools/UFED
TEL: 605 660 548, (12)444 14 99 Serwis laptopów i PC 8 mc gwarancji na naprawy Serwis Apple
Mam jeszcze jednego pena tylko ze niby miał być 32gb a komputer pokazuje 64gb i tego rozebrałem i przesyłam zdjęcia z tego co zobaczyłem na elenocie to ta kość (większa) ma 16M x 8bit, a kość (mniejsza) ma oznaczenia MW6208E IPM150161-5 IUY*HT9M7. Czyli wnioskuje że zostałem oszukany.
Jedynie oddać i żądać zwrotu kasy. Kość pamięci ma 16MB (!). Nic z tym nie zrobisz.
Odzyskiwanie danych z dysków, pendrive, kart pamięci itp. PC3K EXPRESx2/UDMA/CLEAN ROOM/NAND FLASH READERS/BGA Tools/UFED
TEL: 605 660 548, (12)444 14 99 Serwis laptopów i PC 8 mc gwarancji na naprawy Serwis Apple
No niestety była to jakaś podróba na szczęście sprzedawca oddał pieniądze ale niestety nie kosztów przesyłki. No ale takie jest prawo i w świetle niego koleś zarabia przynajmniej tak mi się wydaje ale to tylko moje zdanie i nie polecam takich zakupów. Zamykam temat dziękuje za wszystkie odpowiedzi.