Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z Tunerem AVerMedia TV Series Device - Bt878

castrolwrc18 18 Feb 2010 22:39 5156 15
    castrolwrc18
    Level 11  
    Witam! Zakupiłem od znajomego tuner AverMedia TV Series (Bt878) bez instrukcji i sterowników. Problem polega na tym że nie wiem czy mogę bezpośrednio podłączyć do niego przewód od kablówki pod wejście TV. Gdy przypadkowo dotknąłem obudowy komputera tym przewodem powstało zwarcie i wywaliło mi korki w całym domu (przy wyłączonym komputerze i listwie). Przyczyną mogło być źle uziemione gniazdo (naprawiłem ten problem). Na razie nie chcę ponawiać prób podłączania ponieważ nie jestem pewny. Proszę o porady.

Problem z Tunerem AVerMedia TV Series Device - Bt878
  • Helpful post
    tonyviroos
    Level 20  
    castrolwrc18 wrote:
    Gdy przypadkowo dotknąłem obudowy komputera tym przewodem powstało zwarcie i wywaliło mi korki w całym domu (przy wyłączonym komputerze i listwie)

Najpierw to sprawdź czy nie idzie tym przewodem jakieś wysokie napięcie skoro ci bezpieczniki wybiło. A po drugie to z tego co wiem to bezpośrednio kablówki do tej karty nie podłączysz.
    castrolwrc18
    Level 11  
    Na przewodzie od kablówki napięcie jest równe 0. Miałem napięcie na obudowie od komputera z powodu złego uziemienia gniazda. Ale już mniejsza z tym. Po prostu nie wiem jak wykorzystać ten tuner, skoro nie mogę podłączyć kablówki bezpośrednio pod niego. Co jest jeszcze potrzebne do tego tunera żeby mieć TV w kompie? Jak to podłączyć?
  • Helpful post
    kamilmm
    Level 11  
    tonyviroos wrote:
    A po drugie to z tego co wiem to bezpośrednio kablówki do tej karty nie podłączysz.

Dlaczego nie? Mam taką, działa mi już od... dziewięciu - dziesięciu lat? Może być jedynie problem ze sterownikami pod nowsze systemy. Jakbyś potrzebował (to do castrolwrc18) pod XP to daj znać.
    Pozdrawiam
    Kamil
    castrolwrc18
    Level 11  
    No właśnie przydałyby mi się sterowniki, bo ciężko znaleźć te odpowiednie:)
    castrolwrc18
    Level 11  
    tronic1- tyle to ja wiem. Tylko które dokładnie?
    castrolwrc18
    Level 11  
    wszystko ładnie, pięknie tylko link nie aktualny:)
    castrolwrc18
    Level 11  
    Ok dzięki.
    takpoprostugdz
    Level 10  
    W takim razie zostaje Ci zgłosić się do nich:

http://www.geoinf.pl/serwis - w tej chwili oni zajmują się serwisem i dystrybucją. Na stronce masz podany telefon i maila.

Spróbuj przedstawić problem, może coś podpowiedzą.
    castrolwrc18
    Level 11  
    Sterowniki mam już raczej odpowiednie. Zostało mi kupno i założenie separatora galwanicznego.
  • Helpful post
    xxx93arti93xxx
    Level 1  
    nic ci nie będzie jak to podłączysz staraj sie tylko przy podłączaniu nie dotykać obudowy komputera bo miałem ten sam problem i kablówke podłączysz normalnie bez żadnego separatora ściągnij sterownik more tv nim odkodujesz nawet zakodowane płatne kanały na kablówce oczywiście jest to nielegalne ale kto chodzi po domach i sprawdza takie żeczy polecam
    castrolwrc18
    Level 11  
    Ok, wszystko już gra :) Dzięki za pomoc:)