Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alinco DJ-X3 ,ICOM IC-R5 a może jakiś inny???

motyffczeski 21 Feb 2010 18:29 2185 5
    motyffczeski
    Level 10  
    Witam wtajemniczonych w tym temacie mam pytanie jaki z tych podanych odbiorników wybrać który z nich jest lepszy i jak się sprawują,..Proszę o wskazówki co do zakupu ..jakie są wasze zdania ...i jaką antenę zakupić do samochodu aby też mieć nasłuch na CB..no i oczywiście inne pasma...
    Czytam posty o tych odbiornikach ale są to skanery od 2006 r a może by ktoś polecił jakiś nowy lecz nie twierdzę że te starsze są złe..

:?:
    motyffczeski
    Level 10  
    Czy ktoś tu jest co się orientuje ??bo nie mogę się doczekać co kupić miałem wcześniej Unidena UBC 69 XLT ale był słaby i go pogoniłem wogle nie wyłapywał Straży Granicznej, czy oni maja kodowaną transmisję ??
    motyffczeski
    Level 10  
    witam zakupiłem VR-500 Yaesu mam nadzieję że to dobry wybór..???teraz to czekam na ten sprzęt ..Ale może ktoś coś się wypowie co o tym myśli..
    Jap
    Level 29  
    mam DJ X3 - chodzi fajnie - ale z czułością na KF i powyżej 0,7GHz cienko. Ma wbudowane 2 wewnętrzne anteny, 3cia zewn + 4ta - jeśli wykorzystuje się słuchawki. Słabe strony to rysująca się obudowa i dziwny szum w AM (taki FMowy). Porównując go do dużo starszego Realistic PRO 32 jakoś ładniejszy odsłuch jest na realisticu - szczególnie na AM. Czytając trochę opini wydaje mi się, że VR-500 będzie działał lepiej niż X3 - ale ciężko powiedzieć, jeśli się nie porówna - dane na papierze nie odzwierciedlają rzeczywistości.
    Co do straży granicznej - nie mają kodowanej transmisji. A jakby nawet mieli to słyszałbyś dziwne piski, bulgotania etc.
    KRON
    Level 13  
    VR-500 działa dużo lepiej i też dużo lepiej kosztuje ;)
    Miałem wcześniej DJ-X3 to mam porównanie :D DJ-X3 w porównaniu do VR-500 to jak zabawka dla dziecka ;)
    Chociaż w swojej cenie to DJ-X3 rządzi :) Byłem z niego na prawdę zadowolony :D Jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia ;)
    motyffczeski
    Level 10  
    Wybrałem VR-500 polecam już go fajnie się spisuje i nie jest taki trudny w obsłudze