Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Navi Audi RNS-E nie można wpisać PIN-u, odlicza 60min.

cobi 22 Lut 2010 11:36 3811 4
  • #1 22 Lut 2010 11:36
    cobi
    Poziom 10  

    Witam!
    Mam taki problem, podłączyłem kupioną nawigację pod zasilacz, miała jedną próbę na wprowadzenie kodu i pech chciał że się pomyliłem, nawigacja zaczęła odliczać czas od 60min w dół i przy 31min. ekran wyłącza się, nie reaguje żaden przycisk oprócz włączania, po jego wciśnięci nawigacja włącza się ponownie i znów zaczyna odliczać od 60min po czym znów się wyłącza przy 31min. Po wyłączeniu trzymałem ją podłączoną pod zasilacz cały dzień, na wieczór włączyłem przyciskiem i znów to samo. Tak wygląda ekran:

    Navi Audi RNS-E nie można wpisać PIN-u, odlicza 60min.

    Czy ktoś zna jakiś sposób aby ponownie można było wpisać PIN?
    Próbowałem też naciskać co chwile jakieś przyciski aby nawigacja nie wyłączyła się/uśpiła ale też to nić nie daje, standardowo przy 31min. się wyłącza.

    0 4
  • #2 22 Lut 2010 18:17
    Spacewalker
    Poziom 32  

    Podłącz do auta i w aucie zostaw na 60min. Jak nie wykryje sygnału CAN (prędkości, zapłonu itp) to się wyłącza po 30min.

    Moderowany przez damiancz:

    Post poprawiłem , a na przyszłość polecam klawisz "Pisownia".

    0
  • #3 23 Lut 2010 21:09
    cobi
    Poziom 10  

    Właśnie problem w tym że nie mam możliwości podłączenia do auta, czy nie da rady jakoś na "stole" tego zrobić? Mam VAG-a do dyspozycji jeśli to coś pomoże.

    0
  • #4 23 Lut 2010 22:27
    Junior19
    Poziom 9  

    Cześć,może Ci to pomoże...ja mam RNS 310 odpalam go z zasilacza na stole i po 3 złych próbach właśnie mi odlicza 60min bez problemu. Ja tak co 15-20min coś nacisnę żeby nie wszedł w tryb "eko" i jest okej,raz jak poleciało z 40min to się wyłączył i zaczął odliczać dopiero po włączeniu powerem;)

    0
  • #5 24 Lut 2010 10:08
    cobi
    Poziom 10  

    Niestety u mnie się tak nie da, już próbowałem kilka razy, naciskam wszystkie przyciski, kręcę pokrętłem i nic to nie daje zawsze wyłącza się po niespełna pół godziny. :(

    0
  Szukaj w 5mln produktów