Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Relpol przekaźnikiRelpol przekaźniki
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Brak pradu na cewki w renault megane 1,6 8V prosze o pomoc

afro89 22 Feb 2010 15:45 10900 15
  • #1
    afro89
    Level 9  
    Witam. Mam pewien problem z renault meganr 1,6 8V coupe. polega on na tym ze nie dochodzi prad do cewek i jednoczesnie nie mam iskry, oraz nie chodza wtryski. Wymienilem juz czujnik obrotów walu na nowy, lecz nic to nie dalo, pompa paliwa chodzi.Czy wie ktoś jak mozna to naprawic??
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • Relpol przekaźnikiRelpol przekaźniki
  • #2
    User removed account
    User removed account  
  • Relpol przekaźnikiRelpol przekaźniki
  • #3
    afro89
    Level 9  
    Sprawdziłem, przekaźnik i bezpieczniki są dobre. Czyściłem też bezpieczniki w skrzynce obok akumulatora. Zna ktoś inną przyczynę choroby mojej meganki?
  • #4
    autoas
    Level 42  
    A sprawdzałeś (rozpinałeś) czy masz czyste złącze sterownika
  • #5
    fuelinyourblood
    Level 35  
    sprawdz mase za silnikiem od strony rozrzadu
  • #6
    afro89
    Level 9  
    złącze sterownika jest czyste i masa tez jest jest dobra, poniewaz juz wczesniej sprawdzalem. Pytałem się kolegi i powiedział ze może to być winny komputer jest to możliwe?? Aha jeszcze mi caly czas miga czerwona dioda, nawet jak go zamykam i otwieram.
  • #7
    autoas
    Level 42  
    afro89 wrote:
    Aha jeszcze mi caly czas miga czerwona dioda, nawet jak go zamykam i otwieram.


    Oczywiście to dla ciebie fakt nie istotny!!!!



    Czy domyślasz się już o co chodzi?
  • #8
    afro89
    Level 9  
    imobilajzer zablokowany w komputerze pewnie?? jesli tak to trzeba wymienic komputer czy wystarczy wyciagnac ten imo z kompa??
  • #10
    afro89
    Level 9  
    witam juz jest naprawione auto to byl winny immobilajzer w komputerze i juz jest sciagniety , wszystko dziala. Dziekuje za pomoc.
  • #11
    dyzio2323
    Level 10  
    Witam, podłączę się do tematu. Problem dotyczy renault megane 1,6e 8V 90KM 1996r.
    Miałem małą stłuczkę i wymieniałem przednie wzmocnienie. Przedtem auto nie sprawiało żadnych problemów, natomiast po wymianie silnik nie chce odpalić, brak iskry na świecy, oraz charakterystycznego dźwięku pompki paliwa przy włączeniu zapłonu. Podczas spawania odczepiłem klemę (-) i tak było przez 2 dni. Po złożeniu auta chciałem je odpalić, rozrusznik kręci, ale niestety nie odpala.
    Co może być przyczyną?
  • #12
    MSWOLA
    Level 18  
    Może wyskoczył (rozłączył) bezpiecznik wstrząsowy. Jest w komorze silnika chyba po prawej stronie.
  • #13
    dyzio2323
    Level 10  
    wszystkie bezpieczniki są ok
  • #14
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Dyzio zostaw to auto, skoro nawet nie wiesz, że musisz nacisnąć duży gumowy guzik.
  • #15
    MSWOLA
    Level 18  
    Może mieć on czarny lub czerwony kapturek.
    "wyłącznik wstrząsowy" znajdziesz na targu jak on wygląda.
  • #16
    dyzio2323
    Level 10  
    Dzięki panowie za podpowiedź, przyczyną był ten przełącznik o którym pisaliście, nie wiedziałem że coś takiego w ogóle istnieje więc nigdy bym na to nie wpadł, po wciśnięciu tego przełącznika auto odpaliło na dotyk.

    Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam