Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes Sprinter 2,2 313 CDI 2000r. Webasto nie działa.

bujas07 22 Feb 2010 16:18 8655 3
    bujas07
    Level 10  
    Witam,

Auto jak w temacie, posiada webasto eberspacher, które nie działa. Panel sprawny, wyświetla wszystko i wszystko da sie na nim ustawić. Po włączeniu słychać tylko charakterystyczne ( co raz szybsze ) tykanie gdzieś z podwozia po czym ustaje i po chwili znowu zaczyna i tak w kółko, tak jakby próbowało załączyć... Wie ktoś może co to ?
    mecha
    Level 11  
    to pukanie to pompa paliwa , powtarza się bo te ogrzewania po nieudanym starcie próbują jeszcze raz. napisz czy zaczyna odpalać(charakterystyczne huczenie płomienia) a potem gaśnie, czy wcale nie odpala i jeszcze jaki to jest dokładnie agregat.
    marko685
    Level 1  
    witam czytalem pana odpowiedz na pytanie kolegi u mnie webasto raz odpala a raz nie slychac charakterystyczne pukanie pompki paliwa a po chwili sie rozlacza czasami zaskoczy wymienilem wentylator w webasto i pompke wody wszystko dzialalo 2 dni a teraz znowu cos nie tak juz nie mam pojecia o co chodzi mam sprintera 316 z klima
    masa71
    Level 2  
    Przed podjęciem jakichś napraw wyczytaj kody błędów ze sterownika.Najczęściej co siada to wentylator oraz kołek żarowy.