Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nokia 5310 rozładowuje baterie po podłączeniu ładowarki

22 Lut 2010 17:47 2866 6
  • Poziom 9  
    Witam
    Mam problem tak jak w temacie nokia 5310 w której wszystko działa bez zarzutów po podłączeniu do ładowarki rozładowuje baterie do końca tak, ze potem nie można uruchomić telefonu, początkowo myślałem ze to wina nieoryginalnej ładowarki ale po włożeniu drugiej baterii i podłączeniu do ładowania na oryginalnej ładowarce bateria sie ładowała (wskaźnik na ekranie) a potem telefon sie wyłączał i zgasł. Wspomne że jak podłączyłem na godzine i odłączyłem to bateria była naładowana ale jak podłączyłem na dłużej to się rozładowała, aha sprawdzone na dwóch bateriach w obu przypadkach tak samo. Macie jakis pomysł co to może być ??
  • Poziom 2  
    ja miałem to samo w alcatelu , jeśli sam umiesz to rozbierz telefon i zlutuj dwa kabelki bo one są najczęściej powodem tego problemu wyrwane sa i dlatego bateria siada po otrzymaniu prądu
  • Poziom 14  
    Rozkręć telefon i sprawdź czy przypadkiem nie widać śladów zalania...
    Możliwe że przez to uszkodziła się płytka klawiatury ale są to tylko przypuszczenia...
  • Poziom 9  
    lukasz12082 o jakich kabelkach mowisz? telefon juz dawno rozebrałem nawet dla tego ze musiałem wymienic obudowe ?
    Zalania nie ma zadnych sladów wszystko czyste

    Dodano po 2 [godziny] 51 [minuty]:

    Uało mi sie zdobyć telefon kolegi jest w czesciach ale działą i ładuje i teraz mam juz całkowity mętlik w głowie obydwie baterie ładowałem dosłownie prze 30 sekund w jego telefonie i po przełożeniu do mojego telefon ruszył i ładuje narazie, zobaczymy później czy naładuje czy juz rozładuje.
  • Poziom 19  
    wyciągnij baterie z telefonu i podłącz ładowarkę zobacz multimetrem jakie jest napięcie na stykach od baterii... i czy jest w ogóle. ..
  • Poziom 9  
    Niestety na dzień dzisiejszy nie mam multimetr a ale nie mogę dać sobie spokoju z tym telefonem jednak dzieki drugiemu telefonowi który dział udało mi sie ustalić kilka rzeczy mianowicie problem jest w płycie głównej tylko ona nie działa z częściami od drugiege tela, a co do ładowania to telefon tylko pokazuje ładowanie (wyswietlacz ikona ) a fizycznie tego nie robi.
    W tym linku jest taki sam problem tylko ze autor znałazł przyczynę od razu
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1581522.html
    W moim przypadku ten rezystor jest na miejscu ale czy on mógł ulec uszkodzeniu ? czy zrobić na nim obejście i zobaczyć czy działa, może macie jakieś inne pomysły??
  • Spec od GSM
    Uszkodzony jest uklad Betty, jak nie masz multimetra to i zapewnie nie masz hota i preheatera - serwis wita ;)