logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dzwonić z internetu na telefon stacjonarny za granicą?

darek-stasiak 13 Sty 2003 16:36 2983 12
REKLAMA
  • #1 81075
    darek-stasiak
    Poziom 24  
    Ocena: 77
    Jak można rozmawiać przez INTERNET (czy można to robić za darmo?) używając mikrofonu ikarty dżwiękowej ew.zestawu słuchawkowego .mam stałe łącze a mój rozmówca telefon stacjomarny; temat: mój rozmówca za granicą? darek-stasiak(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • #2 81082
    jozefg
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 740
    Oczywiście. Jest dużo komunikatorów np.Gadu-gadu.
    www.gadu-gadu.pl
  • REKLAMA
  • #3 81088
    Krzysi0
    Ocena: 194
    darek-stasiak napisał:
    Jak można rozmawiać przez INTERNET (czy można to robić za darmo?) używając mikrofonu ikarty dżwiękowej ew.zestawu słuchawkowego .mam stałe łącze a mój rozmówca telefon stacjomarny; temat: mój rozmówca za granicą? darek-stasiak(_at_)wp.pl

Za darmo to nie ale możesz zminimalizowac koszty wykorzystując Voice Over Ip (VoIP). Wiecej możesz poczytać np. tutaj http://voip.onet.pl/
  • #4 81089
    Owsik
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Komunikator tlen tez ma taka mozliwosc. Ja kiedys rozmawialem przez taki program Roger Wilco czy jakos tak ;) Musisz pamietac ze im szybsze lacze tym lepsza jakosc dzwieku. Oczywiscie dobra jakosc dzwieku mozna wyciagnac nawet na modemie ale chodzi chyba o rozmowe w czasie rzeczywistym... ;) Aha i jeszcze jedno, z tego co pamietam w tym programie (uzywalem go z rok temu ;)) jak sie chcialo jednoczesnie nadawac i odbierac to karta dzwiekowa musiala posiadac mozliwosc wlaczenia opcji fullduplex czy cos takiego :)
  • REKLAMA
  • #5 81092
    Krzysi0
    :arrow: jozefg, Owsik
    Nie doczytaliście do końca pytania.
    darek-stasiak ma kompa z internetem a rozmówca telefon stacjomarny :!:
    Jest różnica nie :?:
  • #6 81097
    struna
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    dokladnie tak jak napisal Krzysi0 jedyna mozliwosc to VoIP sa pewne firmy ktore oferuja bramki telefon<=>internet kiedys widzialem taki program bodajze sie nazywal NetPhone i pierwszy miesiac mozna bylo rozmawiac za free tak na probe ;-)
  • #7 81102
    Krzysi0
    :arrow: struna
    Niestety już nie ma tego okresu próbnego ;) :(
  • #8 81185
    jozefg
    Ocena: 740
    Darek - musisz namówić rozmówcę,żeby sprawił sobie komputer...
  • #9 81207
    BJSusel
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    Jest program, którym można zadzwonić na numer stacjonarny, ale nie w Polsce nazywa się Buddy Phone.
    www.buddyphone.com
  • #10 1018934
    kancior
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    ni i jeszcze na allegro znalazłem cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35912634 pytałem ludzi i to działa przez 30 min puźniej robią nowe konto pocztowe i dalej 30 minut i tak w kółko jak dobrze policzyc po 30 minut do niemiec to sie nazbiera troche a koszt poradnika 2zł
    pozdrawiam Tomek
  • REKLAMA
  • #12 1025027
    wotrix87
    Poziom 11  
    ten na allegro to ma zdrowie zeby za to kase brac
    ja gdzies mam linka do ego programu jak znjade to podam wam

Podsumowanie tematu

✨ Rozmowy przez internet na telefon stacjonarny za granicą można realizować głównie za pomocą technologii Voice over IP (VoIP). Połączenia całkowicie darmowe są rzadko dostępne, jednak VoIP pozwala znacząco obniżyć koszty. Do komunikacji internetowej z mikrofonem i kartą dźwiękową można używać popularnych komunikatorów takich jak Gadu-Gadu czy Tlen, jednak one umożliwiają rozmowy głównie między użytkownikami komputerów. Aby zadzwonić na telefon stacjonarny, potrzebne są bramki telefon-internet oferowane przez niektóre firmy. Przykładowo program NetPhone oferował darmowy okres próbny, obecnie niedostępny. Inne rozwiązania to Buddy Phone czy WWtelecoPhone, które umożliwiają wykonywanie połączeń na numery stacjonarne po rejestracji i z limitem darmowych minut. Jakość rozmów zależy od szybkości łącza internetowego oraz obsługi karty dźwiękowej (np. pełny duplex). Dodatkowo, na aukcjach internetowych można znaleźć poradniki i programy umożliwiające takie połączenia, choć często z ograniczeniami czasowymi i koniecznością tworzenia nowych kont.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA