Witam serdecznie forumowiczów, mam pytanie odnośnie Kuchenki Amica Super Line (gazowe palniki i elektryczny piekarnik). Nie znam modelu, dołączam jedynie wygląd przedniego panelu. Jej problem polega na tym, że piekarnik nie osiąga zadanych temperatur. Mowa tutaj o regulacji od 50 do 250 stopni Celsjusza. Gdy wybiorę 200 to temperatura dochodzi do 130 stopni, dla 250 jest to maksymalnie 140 stopni, w opiekaczu grzałka wyłącza się przy 90 stopniach, natomiast górna grzałka 110 stopni i dolna 150. Takie pomiary uzyskałem na termometrze nie związanym z kuchenką, osobno dokupiony gadżet w celu sprawdzenia temperatur. Moja prośba to po pierwsze prośba o instrukcję, bądź naprowadzenie na model. Na panelu jest pięć pokręteł, cztery od regulacji palników i jedno od pracy piekarnika. Są dwie lampki sygnalizujące nagrzewanie się piekarnika oraz pracę piekarnika. I jest zegar elektroniczny, można na nim ustawić za ile minut ma się włączyć brzęczyk, za ile minut ma się wyłączyć piekarnik, bądź o której godzinie. Pokrętło piekarnika to tylko zakres temperatur od 50 do 250 stopni Celsjusza, górna grzałka, dolna i opiekacz wraz z rożnem. Nigdzie nie znalazłem symboli,a do jej tyłu ciężko mi się dostać gdyż na sztywno jest podłączona do gazowych rur. Proszę więc, o podpowiedzenie modelu, instrukcję, jakieś porady co sprawdzić ewentualnie wymienić, Na marginesie czasem długo odpalają się iskrownikiem palniki. A i jeszcze uwaga jedna, wymieniłem sterowanie od piekarnika, bo było po upalane i w momencie jak się przełączało tryby pracy piekarnika to w niektórych momentach iskrzyło.