Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Blaupunkt odense ar28, problem z radiem

Mectek 30 Jul 2004 16:22 1443 9
    Mectek
    Level 11  
    Problem z tym radiem samochodowym jest następujący: na wyściu nie ma dźwięku, kompletna cisza, żadnych trzasków, czy jakiegokolwiek brumu. Co może być tego powodem?
    PEJO
    Level 22  
    a tylko tadio nie chodzi??troche wiecej napisz...!!!!!!!jakie sa przyczyny owego zachowania???
    Mectek
    Level 11  
    tuner jest sprawny, wyświetlacz tez, programowanie stacji radowych ok. Problem tkwi w tym że nic nie słychać.
    Dexter23pl
    Level 26  
    sprawdz czy na wejscu sterowania końcówki mute lub standby jest napięcie. sprawdz szukaczem sygnału czy dochodzi sygnał audio na końcówkę.
    Wiem głupia sprawa ale kiedyś miałem jakies radio z kupą guzików na panelu i terz nie grało nasiedziałem sie i moje podejżenie padło na końcówkę, sygnał wchodził ale,był zacięty guzik od mute na panelu i dlatego nie grało :D
    PEJO
    Level 22  
    ostatnio miałem taki przypadek i o tez w blaupukcie!! radio sie dało załaczyc chodziło wszystko cd,mp3,radio,regulacja głosnasci... nio ale buło cicho głucho!!!! po "expertyzie" :) okazało sie ze fachman ktory podłaczał radio polutował kable tak ze miały ostre "ciąpy", ktore przebiły izolacje... no i no... naszczescie wzmacniacz maiał zabespieczenia :):):)

pozdry...
    Mectek
    Level 11  
    Tak, u mnie też było to samo, pozostałe wyjścia gośnikowe były pozwierane ze sobą. Czyli będe musiał wymienić końcówkę mocy.
    PEJO
    Level 22  
    a nie było zabezpieczen????? niegra dalej??? jaka tam masz koncowke???
    zazwyczaj to po naprawie takiego zwarcia radio chodzi normalnie, lub jest 12V na wyjsciu, albo bezpiecznik pojdzie sie...
    Mectek
    Level 11  
    Końcówka na TDA 2005, nie gra dalej, bezpiecznik sprawny.
    PEJO
    Level 22  
    nio ta koncowka to mogła pasc... niestety... ale pociesze cie ze niejest droga!! :):):) nio ale tez nie za dobra.

pozdrawiam...
    Mectek
    Level 11  
    Wymiana końcówki mocy nic nie pomogła, nadal tylko cisza. Jakieś propozycje co dalej robić?