Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

połaczenie w przycepce kabel 7 pis

tomeksabina 23 Lut 2010 22:05 1441 8
  • #1 23 Lut 2010 22:05
    tomeksabina
    Poziom 2  

    witam serdecznie po podłaczeniu swiateł do przyczepki wszytko działa oprawnie kabel masowy z wtyczki jest dobrze podpiety ze swiatlami wszytko działa jak nalezy oprucz tego ze po wcisnieciu swiatła stopu zamiast swaiteł stopu swieca kieronkowskazy co moze bys taka przyczyna czekam na odpowiedz

  • #3 23 Lut 2010 22:43
    wiete
    Poziom 13  

    Witam.
    Jeśli przewody są poprawnie podpięte to przyczyną jest często brak pewnego złącza na masie.Sam czasem miałem takie przypadki.
    Pozdrawiam.

  • #4 23 Lut 2010 23:05
    michael82
    Poziom 15  

    Kolego, a instalacja w aucie jest ok? Sprawdź kontrolką! Często "wujek bolek" ją łączył i takie są efekty.

  • #5 23 Lut 2010 23:10
    tomeksabina
    Poziom 2  

    instalacja w aucie jest ok kzda inna przyczepka z wypozyczalni itd dziala poprawnie

  • #6 23 Lut 2010 23:14
    michael82
    Poziom 15  

    Kolega podrzucił Ci schematy. Jak chwycisz wtyczkę wycięciem do dołu, to na godz 12 i 6 masz kierunkowskazy. Sprawdź to. ja biorę zawsze zewnętrzny aku i po kolei włączam swiatła na przyczepie. Sprawdź jeszcze raz masę.

  • #7 23 Lut 2010 23:26
    tomeksabina
    Poziom 2  

    masa jest dobra z wtyczki a czy trzeba połaczyc tez mase od kazdej lampy do ramy osobno

  • #8 23 Lut 2010 23:38
    michael82
    Poziom 15  

    No z powietrza to masy na lampach nie będzie!
    Pewnie że trzeba. Prawidłowo to masa powinna być puszczona przewodami do każdej z lamp.

  • #9 24 Lut 2010 06:07
    saly
    Poziom 32  

    W każdej lampie jest masa zbiorcza, i do niej każda żarówka musi być przyłączona jednym biegunem adrugim do zacisku plus z wtyczki odpowiedni PIN.
    Jeżeli wszystkie inne światła działają poprawnie to znaczy że masz zamienione piny 1 4(kierunki) z 6(stop), choć dziwne żeby były zamienione dwa. Możesz mieć zwarcie w wtycze albo, w kablu bo z ty też się spotkałem.
    Sprawdź masy w samych lampach.
    Najlepiej tak jak mówi kolega michael82 drugi aku albo zasilacz i podpinaj po koleji.
    Powodzenia

 
Black Friday do -15%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Ferguson