Dziękuje za pomoc,faktycznie nie podałem szczegółów.Corsa B rok 1999 silnik o pojemności 1.0 3 cylindrowy, nic więcej na razie nie wiem. Jak jeszcze chodził to podobno bardzo się tłukło coś w silniku.Ponoć rozrząd.To kumpla auto a ja mam mu pomóc w naprawie.Auto zabrał z warsztatu w którym stało 2 miesiące .Mechanik ustawił mu rozrząd bo ten przeskoczył i nie dało rady już zapalić.Podejrzewam że przestawiona jest ta płytka do czujnika Halla.Zanalazłem na E-bay blokady do rozrządu z całym zestawem naprawczym tj.Łańcuch ,napinacz ,ślizgi,uszczelki.Cena 100 funtów,dodam że przebywamy w UK.Myślę że to dobra cena.Wiem że wałki rozrządu blokuje się od tyłu wkładając w nacięcia wałków płaskownik.Dowiedziałem się też dzisiaj że do ustawienia tej płytki od czujnika która jest przy kole zębatym na jednym z wałków służy przyrząd w kształcie podkowy przykręcany na dwie śrubki do głowicy.Nie wiem jeszcze gdzie blokuje się wał korbowy.Proszę jak ma ktoś doświadczenie w wymianie tego rozrządu o jakieś wskazówki,lub schemat ,rysunki...