Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak cieplego nawiewu w Renault Magnum

Tuczek12345 27 Lut 2010 20:10 4142 2
  • #1 27 Lut 2010 20:10
    Tuczek12345
    Poziom 9  

    Witam

    Mam dosyć irytujący problem z ogrzewaniem mojego autka. Męczę się już tym dobre 2 dni i nic nie mogę wykombinować.
    Chodzi o to że nie ma ciepłego nawiewu w kabinie mimo tego że nagrzewnica jest sprawna. Dodatkowo po włączeniu Webasto wodnego pompka robi obieg wody i ciepłe powietrze leci. Niestety tylko przez chwilę tak było. Teraz mimo tego że pompka od Webasta się włącza i robi obieg wody to samo Webasto nie zaczyna ogrzewać. Dolałem paliwa ale ta sama reakcja a jeszcze przed chwilą działało.
    Nie wiem już zupełnie co sprawdzić. Gdybym miał jakiś schemat jak jest zrobiony obieg z nagrzewnicy i Webasta. Ma może ktoś bo nie mogę nic pomocnego znaleźć.

    Proszę o jakieś wskazówki co sprawdzić bo może coś pominąłem a ktoś miał podobny problem albo wie jak coś takiego rozwiązać.

    0 2
  • #2 02 Mar 2010 21:04
    norrbi
    Poziom 17  

    Jak bys wiedzial o co chodzi to bys sobie poradzil nawet systemem gospodarzczym ,ale widzisz , wywal elektrozawor albo zamiast niego wstaw kulowy i odpowietrz nagrzewnice bo w elektryke nie bede Cie wprowadzal .

    0
  • #3 04 Mar 2010 19:34
    Tuczek12345
    Poziom 9  

    właśnie
    wpadł mi jeszcze jeden szatański pomysł do głowy
    a może była by to wina Webasta ?
    i z tym pomysłem pojechałem do warsztatu, kabina w górę i odłączyłem obieg Webasta i został tyko bezpośredni przepływ wody z silnika na nagrzewnicę i co się okazało ? Znów mamy ciepłe powietrze :)

    Tylko to trochę połowiczne szczęście bo nie wiem teraz co się z moim Webasto dzieje. Obieg wody pompka robi ale ono samo się nie załącza.
    jak można powiązać te dwie sprawy ? Najpierw brak ciepłego powietrza w kabinie mimo obiegu wody i Webasto działa a po 2 dniach nagle i webasto przestaje działać i dalej brak ciepłego powietrza - odłączam Webasto z obiegu i problem znika.

    Ma ktoś jakiś genialny pomysł ? :)

    1
  Szukaj w 5mln produktów