Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opinie użytkowników Alpine CDE-101RM warto kupić?

alfa2 01 Mar 2010 09:27 6700 7
    alfa2
    Level 18  
    Z uwagi iż Alpine CDE-101RM jest to nowym modelem pozwolę sobie zapytać użytkowników znawców tematu o opinie tego radia, ponieważ przymierzam się do zakupu jakiegoś dobrego radia z tej firmy i mam na oku ten odbiiornik.
    Nurtuje mnie jedno pytanie otuż czy końcówki mocy i jakość dźwięku w modelach alpine jest taka sama w przedziale cenowym od 450zł-800zł?
    Czy może dołożyć trochę i kupić wyższy model ? A może nie warto przepłacać bo jest coś tańszego a lepszego?

Oczywiście radio wolałbym zakupić nowe.
    Takie też które nie będzie powodować zakłóceń np. jeśli bym chciał podłączyć wzmacniacz poprzez RCA?
    Sanei
    Level 18  
    Do 800 zł znajdziesz radia o wiele lepsze, pytanie tylko co cie interesuje ? Zmiennosc podswietlenia, wyjscie usb, uchylny panel, czy może dźwięk ?
    sanders156
    Level 35  
    Jak wybierasz z pomiedzy alpine i masz taka kase jak piszesz to celuj w modele seri CDA a nie CDE
    alfa2
    Level 18  
    To nie kurs piękności to ma grać. Priorytet to jakość dźwięku dobrze odbierające radio usb żeby z tyłu było.
    Dlaczego cda a nie cde jeśli chodzi o alpine a może ida?
    Sanei
    Level 18  
    Clarion DXZ588RUSB, Kenwood KDC-BT6544UY, z nowych alpine z wejściem z tyłu to chyba tylko cde 9882ri i cda9884.
    alfa2
    Level 18  
    Ok, poszperałem a jeśli chodzi o końcówki mocy i jakość dźwięĸu to czy nie jest czasem tak że są takie same zarówno w modelu cda9884 jak i cde 111rm?

Dodam że mam w aucie wzmacniacz alpine 3550 i tak zagra poprzez to. Z przodu mam DB 62.1 z tyłu myślę o niedużym subie tylko dla zwiększenia tonów niskich.
    To czy warto w takiej sytuacji płacić np: za blootuch czy możliwość podłączenia ipoda gdzie nie będę wykorzystywał tych funkcji? Bo potrzebuje dobrze odbierającego radia z rds i funkcji usb najlepiej gdyby była z tyłu a jeśli już nie to jakoś przeżyje :p
    Sanei
    Level 18  
    Jeżeli nie odstrasza cię wygląd, to weź clariona, moim zdaniem zagra najlepiej.
    alfa2
    Level 18  
    co z alpine z jakoscią dzwięku czy w modelu 101 czy 9880 jest taki sam?
    Czy one różnią się dodatkowymi funkcjami np. blootuch?