Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z odpaleniem:( Skoda Fabia 1.4 MPI. 2001.Rok

mateusz_23 01 Mar 2010 16:32 6323 5
  • #1
    mateusz_23
    Level 10  
    Witam wszystkich.Mam taki problem z moja skodziną.
    Po przejechaniu 60km w pewnym momencie zaczęła zapalać się i gasnąć kontrolka od ładowania. Gdy zaparkowałem pojawiła się znowu kontrolka od wspomagania. Pomyślałem że zgaszę auto i odpalę znowu i wszystko wróci do normy. Nic mylnego. Auto w ogóle nie odpaliło. Dopiero odpaliłem auto przez kable. Zaprowadziłem auto do kolegi. Po jakiś 5 godzinach chciałem odpalić auto i udało się. Gdy ruszyłem znowu mignęła i zgasła kontrolka od ładowania. I był spokój. Jakoś dojechałem do domu bez żadnych problemów . Gdy wjechałem do garażu ( po 60km ), pomyślałem że zgaszę auto i odpalę znowu. Zgasiłem i już nie odpaliłem. Gdy przekręciłem kluczyk i chciałem odpalić to tak jakby nagle brakowało prądu, wszystko gasło. Zero reakcji. A na desce zapalały się wszystkie kontrolki. Niestety auta nie udało sie odpalić.
    Co jest grane???
    Czy to jest wina akumulatora, czy tez może alternatora???
    Pomóżcie!
  • #2
    fructon
    Level 33  
    pomiar ładowania może troche wyjasnic
  • #3
    kamil II
    Level 18  
    No jakby nie patrzeć jedno z drugim powiązane sugeruje jechać do najbliższego zakładu elektromechaniki!
  • #4
    mateusz_23
    Level 10  
    Ładowanie sprawdziłem. Miernik wskazał 13,6 a wydaje mi się że powinno być 14,3
  • #5
    jurekk55
    Level 36  
    2xszukaj :informacji na forum jest tego troszkę i dobrego elektryka w okolicy
  • #6
    jan_man
    Level 14  
    pożycz od kolegi akumulator - sprawny- zamontuj w swojej fabiance myślę ze wina leży w starym nie nadającym się do eksploatacji akumulatorze.